18 de gener de 2008
18.01.2008

Diari de Girona

CiU d'Olot demanarà explicacions al DPTOP de perquè Olot continua quedant al marge de l'eix transversal ferroviari

18.01.2008 | 22:04
CiU d'Olot demanarà explicacions al DPTOP de perquè Olot continua quedant al marge de l'eix transversal ferroviari

El portaveu del grup municipal de CiU, Josep Maria Corominas, ha manifestat el seu desacord pel fet que el projecte d'eix ferroviari transversal de la Generalitat, que unirà Lleida i Girona en un recorregut en bona part paral·lel a l'eix viari, deixa al marge la ciutat d'Olot.

Fa uns dies el Govern va donar a conèixer més detalls de la definició d'aquest eix, anunciant que la línia seria també per a passatgers i no només de mercaderies, però el projecte continua deixant al marge la ciutat d'Olot, ha lamentat el portaveu de CiU. Corominas presentarà una moció al proper ple de l'Ajuntament. Contrari a la definició de l'eix transversal ferroviari que està dissenyant el Govern, que va de Lleida a Girona passant per Vic, Corominas preveu presentar una moció al proper ple de l'Ajuntament d'Olot, que tindrà lloc la setmana vinent.

En la moció, el portaveu de CiU demanarà explicacions al Departament de Política Territorial i Obres Públiques pel fet que la definició del traçat continua deixant al marge la ciutat d'Olot. Corominas veu positiu que el Govern hagi decidit que la línia sigui també de passatgers i no només de mercaderies, però és crític amb el fet que Olot quedi al marge del futur sistema de comunicacions que preveu el DPTOP.

El ple de l'Ajuntament del municipi ja va aprovar fa uns anys una al·legació al projecte d'eix ferroviari transversal basada en un estudi tècnic encarregat pel consistori a un grup d'experts que justifica el seu pas per la Garrotxa (Vic-Olot-Figueres). 'Era una proposta bona i potent, però no hem rebut cap resposta del Govern', ha manifestat Corominas.

El portaveu de CiU espera que els altres grups municipals valorin la seva proposta i la recolzin, per tal de poder-la estendre a la resta de grups parlamentaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook