El retorn de Los misterios de Laura ja té data d’estrena a La 1 de TVE. Encara que la televisió pública havia anunciat que seria una de les seves principals apostes per a Nadal, finalment veurà la llum el pròxim dijous en la franja del prime time. La tv movie s’emetrà d’aquesta manera en una franja que sol estar ocupada per ofertes cinematogràfiques.

«El misterio del asesino inesperado» és el títol de la pel·lícula que recupera l’elenc original de Los misterios de Laura, sèrie que va emetre TVE entre els anys 2009 i 2014 amb un total de tres temporades. Al capdavant del repartiment seguirà estant l’actriu Maria Pujalte, que tornarà a estar acompanyada per Oriol Tarrasón, Laura Pamplona, ​​Beatriz Carvajal i César Camino. A més, el capítol especial compta en el seu repartiment amb actors com Raúl Mérida, Joaquín Climent, Carmen Conesa, Carlos Hipólito i Nadia Al Saidi, entre d’altres. Pablo Guerrero dirigeix ​​aquest telefilm amb guió de Javier Holgado i Carlos Vila, els creadors de la sèrie original.

La tornada de la ficció policíaca s’enfrontarà en la seva franja d’emissió a Infiel, la sèrie turca d’Antena 3 que sol liderar sense problemes l’últim prime time de la setmana.

La sinopsi del telefilm

Nit de celebració en una prestigiosa universitat privada, enclavada en un preciós campus ple d’espais verds i edificis antics de pedra. Molts convidats a l’acte de final de curs del grau de Criminologia, organitzat pel rector Eugenio Ortiz, un prestigiós teòric i antic assessor de la policia, que fa més de 50 anys que ensenya a les noves generacions d’investigadors i agents de la llei la forma resoldre crims. Mentre es prepara per donar el seu discurs de tancament de l’any acadèmic, Ortiz estreny unes quantes mans i intercanvia unes paraules breus amb alguns assistents abans de ficar-se al seu despatx, on acaba de parlar amb una de les seves col·laboradores. Quan aquesta dona se’n va i el deixa tot sol, Ortiz tanca la porta. Al cap de pocs segons, s’escolta la seva veu demanant ajuda desesperadament.