Després de la recent pujada de tarifes de Netflix –una acció que ja ha denunciat l’organització de consumidors Facua– la plataforma de streaming es proposa ara acabar amb el que va començar el març passat: un sistema per evitar que es comparteixi el servei de forma massiva.

La idea estesa és que Netflix ofereix diverses tarifes en funció de quantes persones es reparteix el servei i el pagament, el màxim és de cinc perfils. Tot i que el nombre de persones que poden veure Netflix alhora està definida, en realitat, pel nombre de pantalles del pla de subscripció.

Malgrat aquests cinc perfils, les condicions d’ús que ofereix la plataforma deixen clar que «el servei i tots els continguts que s’hi vegin són per al teu ús personal i no comercialitzable, i no es poden compartir amb individus fora de la teva llar». De fet, des de fa uns dies a alguns usuaris els apareix la notificació següent: «Si no vius amb el propietari d’aquest compte, necessites el teu propi compte per continuar mirant».

De fet hi ha països, com Itàlia, en els quals fa mesos que Netflix prova mecanismes com l’enviament d’un missatge de text amb un codi al mòbil del propietari del compte perquè l’introdueixi en el seu perfil, un codi que també es rep per correu electrònic.