Esther Guerrero va debutar per la porta gran als 3000m. L’atleta banyolina va marcar 08:56:51 a la prova realitzada a la Boxx United de Manchester i va establir un nou record català en pista coberta en la distància. És la primera catalana que baixa de nou minuts, ja que l’anterior plusmarca, vigent des del 2003 de Natàlia Rodríguez, era de 09:01:40. A més a més, és la setena millor marca espanyola de tots els temps a la prova.

Guerrero va acabar la cursa en sisena posició a Anglaterra, en una prova en la qual es va imposar la irlandesa Ciara Mageean amb un temps de 08:47:23. Van acompanyar-la al podi l’albanesa Luiza Geca (8:47:53) i la britànica Verity Ockenden (8:51:17). La posició obtinguda per la corredora de Banyoles és molt meritòria, ja que debutava en els 3000m en pista coberta. Normalment, havia competit en 800m i ,des del 2018, en 1.500m.

La prova de Manchester formava part de la preparació que està seguint Guerrero d’entrenament pel Mundial del juliol a Eugene, als Estats Units, i l’Europeu de Munic, a l’agost. Abans, però, l’esperen dues proves de 1.500m en el context del World Indoor Tour Gold a Karlshure i Boston.

El bon resultat aconseguit referma el treball fet per Guerrero aquest hivern, en el qual ha fet petits canvis respecte a altres temporades. L’atleta del Pla de l’Estany va córrer més quilòmetres i va fer un treball de volum més elevat.