Què se sap de l’herència a Espanya del règim de Francisco Franco? Encara avui la Guerra Civil Espanyola i els anys de la dictadura franquista es veuen eclipsats per moltes preguntes obertes. Què va passar realment aleshores? A aquestes qüestions intenta respondre La veritat sobre la dictadura de Franco, una sèrie documental alemanya de cinc episodis que aquesta nit arriba al canal 33, a partir de les 22.15 h, amb l’estrena dels dos primers lliuraments.

El 1936 el general Franco va instigar un cop d’estat que va provocar una sagnant guerra civil que va acabar amb la instauració d’un règim feixista a Espanya. A través d’una àmplia investigació, La veritat sobre la dictadura de Franco explica detalladament el règim turbulent de Franco, que va durar dècades. La producció també tracta el suport de Hitler en l’inici de la Guerra Civil, les relliscades econòmiques i el drama dels nens robats.

El documental es basa en el testimoni d’una sèrie d’historiadors especialistes en la biografia de Franco i la guerra d’Espanya, com els hispanistes britànics Paul Preston i Antony Beevor, els alemanys WaltherBernecker i Carlos Collado Seidel o l’historiador madrileny Ángel Viñas i el català Xavier Moreno Juliá.