La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha sancionat Ràdio Televisió Espanyola i Atresmedia per publicitat encoberta a Masterchef Celebrity i al canal La Sexta, segons ha informat la institució. En concret, la CNMC ha sancionat RTVE amb 125.581 euros per l’emissió de comunicacions comercials encobertes durant l’emissió del programa Masterchef Celebrity els dies 25 i 30 d’octubre del 2021.

La CNMC ha constatat que en diversos moments del programa del dia 25 d’octubre hi va haver referències als productes alimentaris que una exconcursant del programa Masterchef, Amelicious, comercialitza per Internet. Entre les referències, «es descriuen les virtuts d’aquests productes i se’n mostren alguns; tot això enllaçat amb el contingut del programa».

Fonts de RTVE han assenyalat a Europa Press que recorreran la sanció ja que contra aquesta decisió es pot interposar directament recurs contenciós administratiu davant l’Audiència Nacional en el termini de dos mesos a partir de l’endemà de la notificació.