Ucraïna no descarta enviar un representant a «Eurovisió»

El país guanyador del concurs el 2022, que no podrà ser l’amfitrió el 2023 per la guerra, ja ha escollit el grup que enviarà a la competició

efe/ddg. lviv

Ucraïna, que es troba enmig d’una guerra que li impedirà ser seu el 2023 del festival d’Eurovisió després de guanyar el concurs d’aquest any, no ha renunciat a ser present a la propera edició i ha triat ja el que serà el seu representant.

«¡Ucraïna ha parlat! El grup Tvorchi ha guanyat Vidbir, el programa que la televisió ucraïnesa UA:PBC ha utilitzat per seleccionar un participant per al Festival d’Eurovisió», va anunciar a la seva pàgina web l’organització del certamen musical. Tvorchi, un grup de música electrònica, està format per dos amics Jefferey i Andriy que es van conèixer el 2018 mentre estudiaven a la Universitat Mèdica Nacional de Ternopil, a l’oest d’Ucraïna, segons els organitzadors de la competició musical internacional.

La seva música ha gaudit fins ara d’èxit dins les fronteres d’Ucraïna, amb quatre àlbums i diversos editats senzills. Ara seguiran els passos dels campions d’Eurovisió 2022, els seus compatriotes Kalush Orchestra i es dirigiran al Festival de la Cançó d’Eurovisió, que es durà a terme a Liverpool el mes de maig vinent, afegeixen les mateixes fonts. La cançó guanyadora va ser elegida entre deu aspirants mitjançant una combinació de vots emesos pel públic i per un jurat especialitzat.

Al maig a Liverpool

Un total de 37 països participaran a l’edició del 2023 del Festival d’Eurovisió, organitzat per la Unió Europea de Radiodifusió (UER), i que se celebrarà entre el 9 i el 13 de maig a Liverpool.

Martin Green, director general d’Eurovisió de la BBC, va declarar que estan «orgullosos» d’organitzar el Festival de la Cançó d’Eurovisió «en nom d’Ucraïna», atès que el país guanyador del 2022 no ho pot fer per la guerra, que la cadena britànica es «compromet» a fer de l’esdeveniment musical «un veritable reflex de la cultura ucraïnesa i mostrar la creativitat britànica a una audiència global.