Arriba el final dels comptes compartits a Netflix a Espanya

Els subscriptors han d’establir la ubicació principal del seu compte mitjançant la connexió del dispositiu o l’aplicació a una adreça IP

efe/ddg. madrid

Netflix va anunciar ahir que acaba definitivament amb els comptes compartits entre diferents llars a Espanya, on els subscriptors hauran d’establir la ubicació principal del compte a través de la connexió del dispositiu o l’aplicació a una adreça IP. A més, els subscriptors que tinguin una segona residència o que viatgin amb freqüència a la mateixa ubicació, han d’obrir l’aplicació de Netflix als dispositius mòbils mentre estan connectats a la xarxa wifi de la seva ubicació principal un cop al mes i, a continuació, quan arribin a la segona ubicació, segons ha informat la plataforma.

Aquest pla, que també es comença a aplicar a Portugal, Nova Zelanda i Canadà, es basa en les solucions provades durant l’últim any en comptes compartits a Llatinoamèrica, assenyala la directora d’Innovació de producte de la plataforma, Chengyi Long, en un comunicat al bloc de la companyia. «Sempre hem facilitat a les persones que viuen sota un mateix sostre l’ús compartit del compte de Netflix amb funcions com els perfils i el visionat en diverses pantalles. Tot i que han tingut un èxit enorme, també han provocat alguna confusió sobre quan i com pots compartir Netflix», indicat.

Així, a partir d’aquest moment, els subscriptors hauran de tenir «més control sobre qui poden accedir al seu compte» de Netflix, que «està dissenyada per a una sola llar» i per a les persones que hi viuen, remarca la nota, motiu pel qual l’empresa «ajudarà a configurar» cada compte per establir la ubicació principal. Amb aquestes novetats, els subscriptors podran controlar qui utilitza el seu contracte: «El nostre principal objectiu ha estat donar als subscriptors un control més gran sobre qui pot accedir al seu compte», remarquen.

Com fins ara, els subscriptors dels plans Estàndard o Premium de molts països (Canadà, Espanya, Nova Zelanda i Portugal inclosos) podran afegir «subcomptes» per a dues persones, com a màxim, amb les quals no convisquin. Cadascun dels subcomptes tindrà un perfil, recomanacions personalitzades, nom d’usuari i contrasenya propis, a un cost addicional de 5,99 € al mes per persona (a Espanya). A més, als que comencin a utilitzar el seu propi compte de pagament, se’ls permetrà traslladar el seu perfil, conservant les recomanacions personalitzades, l’historial de visionat, la llista o els jocs guardats.

Pel que fa a l’ús de la plataforma durant viatges, asseguren que «com sempre, els subscriptors podran veure Netflix als dispositius personals o iniciar sessió en un altre televisor (en un hotel o un lloguer de vacances, per exemple)». La plataforma recorda que «hi ha més de 100 milions de llars que comparteixen els seus comptes, cosa que redueix la nostra capacitat d’invertir en la creació de grans històries, comptades amb sèries i pel·lícules de la màxima qualitat».

La mesura anunciada ahir va desfermar una gran onada de queixes a les xarxes socials.