28 de febrer de 2018
28.02.2018

Objectius de desenvolupament sostenible: compromís real

L'aigua és un dels factors clau per a aconseguir l'èxit en el camí cap a la sostenibilitat

02.03.2018 | 11:44
Aqualia es compromet amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

El 2015 els líders mundials es van reunir a la seu de Nacions Unides per a acordar uns objectius que servirien per a eradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat de la humanitat. Aquest va ser l'origen de l'Agenda de Desenvolupament Sostenible fins el 2030 per a transformar el món, que implicava a tot tipus d'agents per al canvi: governs, empreses, societat civil i persones individuals.

Ja han passat tres anys des de l'apuntalament d'aquest pla universal i algunes empreses han començat amb ímpetu a posar en marxa les mesures que consideren, estan a les seves mans. Un compromís els resultats del qual es preveu que siguin visibles molt abans de la data assenyalada

L'aigua, un bé que no sempre és abundant, es postula com un dels factors clau per a aconseguir l'èxit en el camí cap al desenvolupament sostenible. S'imaginen com seria l'existència a la Terra sense un proveïment de garanties o sense una adequada gestió de l'aigua residual?

En aquest sentit, durant l'any 2018, Aqualia, una de les empreses més importants del món en la gestió de serveis hídrics, seguirà responent a les necessitats en tots els usos del cicle de l'aigua (agrícola, humà i industrial), i es compromet de manera real amb dotze dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a través de dades concretes i dels testimoniatges de professionals i responsables de diferents àrees d'activitat de la mateixa empresa. Com apunta Félix Parra, director general d'Aqualia: "estem orgullosos de treballar en el cicle de l'aigua i contribuir al desenvolupament dels éssers humans de la mà de les Administracions".

Per tot això, Aqualia ha llançat una campanya informativa entorn de la web www.compromisoreal.com en la qual arreplegarà una selecció dels impactes socioeconòmics de la companyia i la seva contribució a 12 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.

Fets i no paraules:

  • 72.753 quilòmetres de xarxes gestionades (quasi 2 vegades el perímetre de la Terra). El que exigeix comptar amb infraestructures i instal·lacions adequades i amb els professionals específicament formats per al seu maneig.

  • 873.000 euros d'inversió social directa (55% més respecte a 2015). Aqualia respon les necessitats socials dels col·lectius més vulnerables, participant activament en diferents iniciatives i projectes.

  • 26.700.000 milions d'euros invertits en infraestructures durant el 2016. Les noves tecnologies garanteixen el subministrament d'aigua en situacions límit.

  • 1.000 estacions potabilitzadores, depuradores i dessaladores gestionades. Aqualia recolza a les Administracions en la seva construcció, renovació, manteniment i gestió.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook