Les infeccions virals que tenen lloc a l'hivern desencadenen, de vegades, en problemes a l'oïda, com otitis mitjana-aguda o neuritis vestibular, que suposa un quadre de vertígens que poden durar fins a dues setmanes, assenyala el secretari general de la Societat Espanyola de Otorinolaringologia (SEORL), el doctor Miguel Arístegui Ruiz.

Les malalties de l'oïda que es produeixen durant aquesta estació amb més freqüència, assenyala aquest expert a Europa Press, són infeccions a l'oïda mitjà, com otitis mitjana-aguda, "especialment en nens i persones predisposades a patir-les" així com otitis mitjana-crònica , que apareixen en individus que ja han patit aquesta malaltia en el passat i que "es reactiven".

"A l'otitis mitjana-aguda predomina un dolor molt agut i intens", precisa aquest expert, alhora que assegura que l'afectat pot ser fins i tot que "senti menys". Llavors, el pacient ha d'acudir on l'especialista que, en general, sol prescriure antibiòtics per tractar "el germen que el causa".

En canvi, les persones que pateixen otitis mitjana-crònica poden patir seqüeles de per vida, entre les quals hi ha la perforació, que produeix un supurat constant, una situació que sol curar-se amb cirurgia, diu.

En quant a la neuritis vestibular, que apareix a conseqüència d'una infecció viral en el nervi vestibular, aquest expert assegura que, tot i "que no compromet a l'audició, és a dir, no produeix hipoacúsia", genera un "vertigen intens que va cedint "amb el pas de les setmanes.

Tanmateix, Arístegui Ruiz precisa que aquesta disfunció vestibular deixa seqüeles en el pacient, que trigarà entre 1 o 2 setmanes a recuperar-se. "Li costa recuperar perquè li queda un desequilibri, en perdre la funció d'una banda. L'organisme ha de acostumar-se a treballar amb un sol costat, el contrari", argumenta.

Per al seu tractament, afegeix, es recepta un sedant vestibular i fàrmacs per tractar els símptomes que produeix el vertigen: nàusees, vòmits o sudoració.