Amb l'arribada de l'estiu moltes persones decideixen posar-se a dieta en l'anomenada 'Operació biquini' per treure aquests quilos de més que s'han anat acumulant durant els primers mesos de l'any.

No obstant això, precisament en aquest moment en què estàs preparant les vacances, et preocupa que ara que trenques amb la rutina et costi més cuidar-te?

No té per què ser així. Un canvi d'hàbits alimentaris i una dieta equilibrada es converteixen en la clau per perdre pes d'una forma saludable.

I és que els mals hàbits en l'alimentació i el sedentarisme són la causa principal de l'excés de pes, que afecta ja del 53,7% de la població adulta a Espanya.

Per aconseguir el teu objectiu, t'hem preparat una sèrie de recomanacions per menjar saludable durant aquestes dates estiuenques.

Lògicament, aquests consells han d'anar acompanyats d'una mica d'exercici i una alimentació saludable. I què millor per a això que recórrer a la dieta mediterrània, capaç no només de mantenir-nos en forma i estilitzar la nostra silueta, sinó també de millorar la nostra salut.

Una recent publicació de l'estudi Predimed ha tornat a posar en evidència que la nostra dieta mediterrània, tant si és suplementada amb oli d'oliva verge extra com si ho és amb fruits secs, és capaç de reduir en un alt percentatge les morts per causes cardiovasculars, infarts i ictus.

Les recomanacions per afrontar aquest estiu sense tornar a guanyar aquests quilos de més que hem aconseguit eliminar durant aquestes últimes setmanes de 'Operació biquini' es poden resumir en aquest decàleg:

1. - Força de voluntat: Ets dels que no pot resistir-se i menja mentre cuina? Evita temptacions innecessàries i incursions en el pica-pica, demanant a domicili un menú apte per lluir tipàs aquest estiu.

2. - Beure aigua: L'aigua és la beguda més refrescant i també la més sana. És recomanable beure entre 6 i 8 gots d'aigua al dia. Afegeix l'aigua a casa teva a domicili, tot i que no descartis donar-te un caprici amb una cervesa fresqueta ara que arriba la calor.

3. - Aliments amb fibra: El consum de verdures, fruites, llegums, cereals integrals i fruits secs ajuden a eliminar l'excés de toxina i greixos.

4. - Menjar variat: és fonamental seguir una dieta on estiguin presents diferents tipus d'aliments, així que gaudeix d'una varietat d'aliments sans i equilibrats i prova tot tipus de menjar: mediterrani, asiàtic, mexicà...

5. - Evitar l'ansietat: A vegades el més complicat de les dietes és mantenir-se, així que si un dia decideixes saltar-te el règim, dóna't un capritx i tria entre un dolç especial o dóna't el gust de menjar un entrepà. Però vés amb compte!

6. - Prendre greixos saludables: És important el consum de cert tipus de greixos com els monoinsaturats i els poliinsaturats que ens ajudaran a mantenir al nostre cos en perfecte estat.

7. - Fruita: És un dels clàssics en gairebé totes les dietes, de manera que aposta per postres sans i afegeix-los al teu menú per fer-lo més saludable.

8. - Evitar l'estrès: Qualsevol activitat que relaxi el nostre cos i eviti l'estrès diari és totalment recomanable. La pràctica de ioga, pilates o sessions de relaxació ens mantindrà en unes condicions òptimes.

9. - Respectar el descans: Dormir entre 7 i 8 hores és essencial perquè el nostre cos descansi i millori el funcionament de tots els nostres òrgans.