La cervesa és una de les begudes més recomanables per pal·liar la deshidratació, segons la Societat Espanyola de Dietètica i Ciències de l'Alimentació, a més d'una de les més desitjables a l'estiu pel seu alt contingut en aigua (90 per cent).

Els experts recomanen beure líquids amb freqüència, sobretot al matí i a mitja tarda, fins i tot quan no hi hagi sensació de set. Les necessitats d'ingesta de líquids en les persones varien segons el gènere, sent al voltant de tres litres diaris els que necessiten els homes, mentre que 2,2 litres coparien les necessitats femenines diàries.

En adults sans, una deshidratació del 2,8 per cent del pes corporal per exposició a la calor i després d'un exercici fort, comporta una disminució de la concentració, del rendiment físic, de la memòria a curt termini, un augment del cansament, mals de cap, així com reducció del temps de resposta.

El president del Comitè Científic de la Societat Espanyola de Dietètica i Ciències de l'Alimentació (SEDCA), Jesús Román Martínez, ha recomanat "la ingesta moderada de cervesa, entesa com 2 o 3 canyes diàries per als homes, i 1 o 2 per a les dones, combinada amb un alt consum de fruites i verdures "per calmar la set i mantenir-nos hidratats a l'estiu.

Publicacions com 'El llibre Blanc de la Hidratació', el 'Manual de la hidratació i la cervesa' o la guia 'Cervesa, Hidratació i Majors' tanquen alguns consells fonamentals per mantenir l'organisme correctament hidratat, entre els quals es troba principalment evitar la exposició continuada al sol, sobretot entre les 12.00 i les 17.00 hores.