24 de juliol de 2013
24.07.2013

«Amb prevenció s'eviten el 90% de les lesions»

El director del Centre de Medicina de l'Esport assegura que la fisioteràpia pot prevenir gairebé totes les luxacions

25.07.2013 | 08:27
La fisioteràpia és la millor curació.

A més de dirigir el Centre de Medicina de l'Esport, José Antonio Bolarín treballa al capdavant de la Clínica de Fisioteràpia i Recuperació Funcional, oberta a Múrcia el 1975 i on s'imparteixen tractaments amb les tècniques i equips més avançats. L'especialista assegura que la fisioteràpia en l'esport serveix per curar lesions, però també per prevenir-les. De fet, afirma que amb una bona prevenció s'eviten el 90% de les lesions més habituals

Quines són les lesions esportives més freqüents?
Depenent de l'esport que es practica, les lesions més freqüents es donaran en les zones anatòmiques més determinants per realitzar-lo. Per exemple, en atletisme i esports de camp apareixen estrips d'abductors, esquinços dels tendons popliti, lesions en quàdriceps, tendinitis rotuliana, condropaties ... En els entrenaments de llarga distància sobre superfícies dures, poden donar lloc fins i tot a fractures de tíbia per sobrecàrrega. En golf i tennis, serà el colze el que més pateixi epitrocleitis, epicondelitis, etc. En esports de carrera i salt s'afecta al pubis, genoll, turmell o la fàscia plantar.

Quines conseqüències pot portar una lesió mal curada?
Una lesió mal curada perjudica per sempre la capacitat física d'un esportista i no deixés dur a terme les seves qualitats física i tècniques. Per això, els responsables sanitaris de l'equip, no han de tenir pressions perquè l'esportista competeixi, perquè si no, la frustració que produeix en no estar al cent per cent, allargués la total recuperació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook