El Reiki és una tècnica japonesa de canalització d'energia que permet tractar un gran ventall de problemes físics i emocionals com són dolors crònics, depressions o problemes personals.

Josep Sanz porta 17 anys practicant aquesta tècnica i és Mestre de Reiki des de 2007. L'especialista assegura que tothom pot ser iniciat en aquesta pràctica, i no es requereix cap do especial ni s'ha de creure en res, ja que "és respectuós amb totes les creences".

Una sessió de reiki es pot realitzar en qualsevol lloc i en qualsevol moment, tot i que Sanz aconsella utilitzar una llitera perquè s'hi pugui tumbar el pacient, que només s'ha de treure les sabates. També recomana crear un ambient favorable a la relaxació amb encens, espelmes i música relaxant.

La sessió té una durada d'una hora, al llarg de la qual el terapeuta toca diferents punts del cos del pacient per canalitzar l'energia. Abans de començar, explica, li pregunta a cada persona si hi ha alguna part del cos que no vol que se li toqui: "hi ha persones que no els agrada que els toquin, per exemple, els peus, però a un centímetre de distància del cos físic, el reiki també funciona".

Segons Josep Sanz, durant la sessió, els pacients senten una gran relaxació, encara que reconeix que "els primers minuts estan una mica tensos". Per tal que aquesta pràctica sigui eficaç, l'especialista recomana 4 o 5 sessions el màxim de seguides possible, tot i que diu que "quan algú ve per un problema físic, al final de la primera sessió nota que ja ha començat a millorar". No obstant això, explica que "el reiki no és una vareta màgica, és una tècnica de canalització d'energia que t'ajuda a tu mateix". Per això, de manera conscient o inconscient, quan reben reiki, els pacients optimitzen el seu flux natural d'energia i la seva actitud respecte el seu problema i això ajuda a millorar-lo o a solucionar-lo, concreta.

El Centre Reiki Reijosan és on José Sanz ofereix les seves teràpies, al carrer Pla de Salt, 14, planta 1, local 2-D de Salt (Girona), davant del centre comercial Espai Gironès. A banda del reiki, també hi ofereix radiestèsia, ho'oponopono, registres akàshics o tapping. A més, Sanz també imparteix tallers d'iniciació i perfeccionament de les pràctiques que ofereix al seu centre. Podeu consultar preus i horaris a la seva pàgina web http://www.reiki-girona.es/

Sanz està especialitzat en diferents tipus de reiki, com el Reiki Usui, el Reiki Kundalini o el Reiki Karuna Ki. El Reiki Usui és el més bàsic i habitual que consisteix en una sessió d'una hora. Pel que fa al Reiki Kundalini consisteix en potenciar la pròpia energia interior sense utilitzar mai l'energia vital, i una sessió només dura cinc minuts. En canvi, el Karuna Ki treballa amb símbols i se centra en sentiments com "l'amor i la compassió".

Sanz explica que la majoria de gent es presenta al seu centre amb dubtes i incerteses, sobretot perquè no sap què s'hi trobarà. Fins i tot, en ocasions, s'hi dirigeix "com a ultima opció, quan la medicina tradicional no ha donat el resultat que esperaven". Per això, l'especialista ha preparat una jornada el proper dimecres 7 de maig de 7 a 9 del vespre on vol donar a conèixer què és el reiki i com es desenvolupen les seves sessions, a fi d'apropar-lo a la gent.