La Clínica Bofill de Girona ha guanyat els 8.000 euros del concurs europeu Pink Glove. Els diners aniran destinats a l'entitat Oncolliga perquè pugui avançar en la recerca de la malaltia. El concurs consistia en gravar un vídeo on personal de la clínica i pacients ballessin i mostressin guants roses, el color de la lluita del càncer de mama. L'hospital que més vots tingués s'emportava el premi. La clínica gironina s'enfrontava a vuit hospitals més de tot Europa i, finalment, ha obtingut 14.960 vots en els 15 dies que ha durat el concurs. Des del centre han celebrat poder contribuir en la lluita contra aquesta malaltia que afecta anualment 5.300 dones a Catalunya.

Treballadors d'administració, metges, infermeres i pacients van participar aquest estiu en el rodatge d'un vídeo per concursar al Pink Glove Dance (el ball del guant rosa). Es tracta d'un concurs nascut als EUA que també ha arribat a Europa. La Clínica Bofill ha estat l'únic hospital de l'Estat en participar-hi. El premi que estava en joc eren 8.000 euros per destinar a l'entitat que es volgués amb la condició que tinguessin com a finalitat la investigació i la recerca de la malaltia. Només a Catalunya, cada any el càncer de mama afecta 5.300 dones.

El càncer de mama representa gairebé el 29% de tots els tumors femenins. La majoria dels casos es diagnostiquen entre els 35 i els 80 anys, amb un màxim entre els 45 i els 65. Aproximadament 1 de cada 9 dones presentarà aquesta malaltia al llarg de la seva vida. Per això, la clínica gironina ha volgut aportar el seu gra de sorra per lluitar contra aquesta malaltia.

"La implicació va ser espectacular, tot el personal ha col·laborat venint a gravar fins i tot dies de vacances o de festa", recorda una de les impulsores del projecte, Maribel Segura. El vídeo ha estat durant 15 dies penjat a Internet, on els internautes podien votar per aquell vídeo que els semblés més original o simpàtic.

El vídeo de la clínica gironina ha rebut 14.960 vots, 2.200 més que el segon classificat, un centre hospitalari alemany. La Bofill compatia contra vuit hospitals més de tot Europa.

Segura ha explicat que han decidit donar els diners a l'Oncolliga de Girona perquè és una entitat que coneixen bé i que saben que fa bona feina. "Hem pensat en una entitat que fos de proximitat, els coneixem i sabem que fan bon servei", ha declarat. La donació ja s'ha formalitzat aquest mateix dilluns, l'endemà que es commemori el Dia Internacional contra el càncer de mama.