Un nadó d'un mes i deu dies ha mort aquest dimecres afectat de tos ferina a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital La Paz, segons ha confirmat la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid en un comunicat.

La primera dosi de la vacuna contra la tos ferina no es pot administrar fins que el nadó compleix els dos mesos. Els lactants menors de 4 mesos són el grup més vulnerable.

Aquest dijous la Conselleria de Sanitat ha començat a vacunar contra la tos ferina a les dones embarassades en la seva setmana 36 de gestació, i a aquelles de més de 28 setmanes de gestació amb embaràs d'alt risc i indicació del seu ginecòleg.

La Comunitat de Madrid ha avançat la vacunació, prevista per al gener de 2016, després de les gestions realitzades per la Conselleria de Sanitat juntament amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per disposar de les vacunes, davant la situació de desproveïment internacional.

La Conselleria de Sanitat ha lamentat "profundament" la mort del nadó i, ha ofert tot el suport que requereixin els seus familiars a través del servei d'atenció al Pacient de l'Hospital La Paz.