El conseller de Salut en funcions, Boi Ruiz, ha confirmat avui que l'epidèmia de bronquiolitis, una malaltia respiratòria causada per un virus que està afectant nadons, ha obligat a les UCI pediàtriques dels hospitals públics a derivar a alguns menors a les UCI d'hospitals privats.

En una roda de premsa per presentar l'informe sobre l'afectació de la crisi en la salut dels catalans, preguntat sobre la situació de la bronquiolitis, Boi Ruiz ha explicat que les UCI pediàtriques "tenen un espai determinat, els llits no es poden improvisar i sempre que hem tingut problemes d'aquest tipus hem pres aquestes mesures".

Segons el conseller, la derivació de pacients nounats afectats de bronquiolitis, una epidèmia que es produeix cada any, és habitual cada hivern, quan la sanitat pública no té suficients llits de Cures Intensives.

Ruiz ha assegurat que el sistema sanitari "dóna resposta en aquest sentit" i ha garantit que tots els menors afectats per aquest virus estan sent correctament atesos.

De la seva banda, un portaveu de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona ha reconegut en declaracions a Efe que tenen l'UCI pediàtrica plena després d'ampliar de 18 a 20 les seves places, encara que no han hagut de derivar a cap nadó afectat de bronquiolitis i han acceptat a alguns provinents d'altres centres sanitaris.

"Tenim una pressió assistencial potent per la bronquiolitis i estem atenent entre 8 i 10 casos d'aquesta malaltia cada dia en urgències, on acceptem casos d'altres hospitals", ha afirmat el portaveu, que ha assegurat que aquesta situació es produeix cada any amb l'arribada del fred i del Virus Respiratori Sincipial (VRS), el que causa la bronquiolitis.