El mal de cap, cansament i malestar general vénen de la mà l'1 de gener. Sembla una cosa irremeiable acabar l'any bevent i començar el nou de la mateixa manera, amb conseqüència de les temudes ressaques.

Els efectes secundaris de l'alcohol no es poden evitar, però sí reduir-se. Encara que òbviament el remei més efectiu per a la ressaca és prendre menys begudes alcohòliques (o cap).

Si els mals de cap i les nàusees no et deixen viure, segueix llegint per conèixer quins són els remeis per evitar les ressaques típiques del dia després de Cap d'Any.

1. Menjar cigrons o espàrrecs el dia abans

Aquest aliment és font de vitamina B6, compost que protegeix de les ressaques amb antelació al ajudar que es descomponguin les toxines de l'alcohol. Els espàrrecs són un altre dels remeis per a la ressaca. Aquests tenen vitamina B1, que també exerceix un efecte protector contra els temuts mals de cap típics del dia de Cap d'Any.

2. Menjar ous amb bacon

Qui diria que el clàssic esmorzar americà és un altre dels remeis per a la ressaca. Pot semblar una broma però els ous contenen una substància anomenada cisteïna que elimina l'aldehid, la substància que s'acumula en el cos quan es beu massa alcohol. Si a això se li sumen els aminoàcids del bacó aconseguirem un remei per la ressaca d'allò més efectiu i deliciós.

3. Els plàtans

Menjar plàtans és un altre dels remeis per a la ressaca menys coneguts. El potassi i els antiàcids d'aquesta fruita tan deliciosa t'ajudaran a fer front als mals de cap ia recuperar la fructosa perduda després de la Cap d'Any.

Menja un plàtan en dejú o beu un got d'aigua calenta barrejat amb la seva closca per evitar la ressaca tan temuda de l'1 de gener.

4. La xocolata

La xocolata, si és negre millor, facilita la digestió de l'alcohol i ajuda a eliminar toxines en elevar el nivell de sucre del cos. Fon diversos trossos de xocolata en aigua i pren-t'ho per rehidratar l'organisme. Sens dubte, aquest remei per la ressaca és un dels més deliciosos.

5. Beure llet

Un altre remei infal·lible per a la ressaca és la llet. Aquest aliment té minerals que alleugen la ressaca, a més de saciar la set i rehidratar el cos si t'has passat amb l'alcohol. Pots optar per prendre un got d'aquest remei per la ressaca abans d'anar a dormir, o fer-ho al matí durant l'esmorzar.

6.Pren suc de llimona en dejú

Beure aigua tèbia amb suc de llimona en dejú té multitud de beneficis: estimula el sistema immunològic, prevé infeccions, és un excel·lent depuratiu i una llarga llista de propietats.

Però una de les menys conegudes és que també és un remei per la ressaca d'allò més efectiu. El suc de llimona és clau per depurar el fetge, especialment després d'una nit boja com Cap d'Any. Les seves propietats alcalinitzants també faran que el cos de s'hidrati i recuperi els seus minerals.

7. El te de Gingebre

El gingebre és una planta poc coneguda a Catalunya però que compta amb múltiples propietats. Una d'elles és la d'ajudar a dissipar els horribles nàusees que apareixen després d'una nit de festa.

Si afegeixes mel o suc de llimona a un te de gingebre fresc ajudaràs a que aquest remei per la ressaca sigui encara més potent.