En el cas de les dolències estomacals infantils no només és important què i quan menjar, sinó també com es presenta el menú, per això Ultra Levura (medicament probiòtic de la farmacèutica Zambón) ha presentat la seva nova web, on ofereix informació i suggeriments d'alimentació pels més petits.

"Quan els nens pateixen una molèstia gastrointestinal els pares han d'estar atents a les seves reaccions per detectar les diferents fases del procés i modificar i introduir l'alimentació, a poc a poc, fins que comencin a sentir-se millor", han explicat.

La primera fase és l'aguda, en la qual l'organisme bloqueja les funcions digestives i intestinals. El nen es trobarà malament, no tindrà gana, no li vindrà de gust res i no voldrà menjar. En aquesta fase no cal forçar-lo a menjar, però sí mantenir bé la hidratació amb fórmules de rehidratació oral, que podem trobar a farmàcies, o amb aigua amb sucre o aigua d'arròs, que poden ser alternatives vàlides en la majoria dels casos, sobretot si hi ha vòmits que solen estar accentuats per la falta de glucosa.

Quan el nen comença a trobar-se millor, el procés passa a la fase de recuperació. En aquest moment l'organisme està receptiu i pot començar a acceptar menjar, però de manera gradual.

Es recomana dividir la dieta en cinc àpats i en racions petites o moderades (la quantitat la marcarà la gana del nen) per assegurar una bona digestió i tolerabilitat.

Una de les propostes d'alimentació astringent que s'ofereixen a la web consisteix en begudes d'arròs i de dos a quatre galetes per esmorzar; un llesca fina de pa blanc amb pernil dolç a mig matí; per dinar un volcà d'arròs blanc amb pollastre i una llesca de pa blanc torrat; per berenar un iogurt amb trossets de poma; i finalment, per sopar, dóna l'opció de sopa amb fideus fins amb brou baix en greix i truita francesa amb pastanagues mini bullides.

Si el nen mostra apetit es pot incloure postres, en el menjar un niu de dauets de codony i plàtan, i en el sopar beguda d'arròs amb dues galetes. En el cas dels lactants s'aconsella mantenir la lactància materna durant tot el procés, ja que s'ha demostrat que d'aquesta manera els petits recuperen el pes abans.

Receptes i presentacions divertides

Estimular visualment l'apetit dels nens també és important, ja que "no hi ha res com generar il·lusió de menjar-se un plat preparat amb una mica de creativitat", han assegurat.

Alguns exemples de receptes que es poden trobar a la web són patates nevades amb ou ratllat, niu de truita amb pastanagues mini, pinxos de poma i plàtan o gelatina de batut de plàtan amb beguda d'arròs. aquestes propostes són orientatives, ja que les quantitats dependran de l'edat, l'estat nutricional i l'apetit del nen.