L'alimentació és una gran aliada contra l'estrès, una patologia que afecta milers de catalans i causant de bona part de les baixes laborals. Seguir una dieta pot ajudar-nos a reduir d'una manera sana i ràpida l'estrès diari. A continuació et donem 10 pautes alimentàries que pots seguir per calmar els nervis.

1- Consumir xocolata amb moderació. Un estudi de la Universitat d'Adelaida (Austràlia) va revelar que la xocolata negra redueix la pressió arterial i, per tant, la hipertensió. Així mateix, un altre estudi als EUA va concloure que 40 grams d'aquest tipus de xocolata al dia redueixen els nivells d'estrès.

2- Prendre un got de vi al dia. Nombrosos estudis han demostrat les bondats del vi, sempre consumit de forma moderada. El vi és ric én polifenols, unes molècules que protegeixen enfront de l'estrès oxidatiu. Una investigació de la Universitat Complutense de Madrid va posar de manifest que un got de vi negre al dia prevé l'ansietat i l'estrès.

3- Un parell de nous per esmorzar. Les nous són riques en antioxidants. Només un parell d'aquests fruits secs a l'hora d'esmorzar resten els efectes biològics relacionats amb l'estrès, com indica un estudi publicat a la revista 'Journal of the American College of Nutrition'.

4- Suc de llimona. Un suc de llimona al matí afavoreix la regeneració de les cèl·lules del fetge gràcies a la gran quantitat d'antioxidants d'aquest cítric.

5- Fruites i verdures de color morat. Contenen anticianinas, uns pigments hidrosolubles que ajuden a reduir l'estrès i fins i tot prevenen el càncer i les malalties cardiovasculars.

6- Almenys un iogurt al dia. El iogurt regenera la flora intestinal i eleva la producció de serotonina, l'hormona relacionada amb la felicitat.

7- Beure llet. La ingesta de fosfolípids, presents en la llet, millora l'estat d'ànim i redueix l'estrès, segons un estudi de la Universitat de Trier (Alemanya). La investigació va demostrar que adults sotmesos a nivells crònics d'estrès van millorar la seva capacitat de reacció contra aquesta malaltia, així com la seva capacitat cognitiva.

8- Infusions. La camamilla, la valeriana, la flor de taronja, la marialluïsa o la malva contribueixen igualment a reduir els nivells d'estrès en actuar com a calmants naturals.

9- Una barreta de regalèssia sempre a mà. A més de rebaixar la fam sense aportar gairebé calories, té un enorme efecte antiestrès.

10- No oblidis les espècies. Afegeix julivert, orenga o canyella als teus plats. Aquestes espècies relaxen els sentits i milloren el benestar i l'estat d'ànim.