01 de agost de 2016
01.08.2016

La vacuna contra l'Alzheimer, una mica més a prop

Araclon Biotech supera la primera fase de l´assaig clínic

08.08.2016 | 07:18
Una malalta d´Alzheimer en una imatge d´arxiu

La companyia Araclon Biotech, participada majoritàriament per Grífols, ja prepara la segona fase de l´assaig clínic per a la seva immunoteràpia activa contra l´Alzheimer (ABvac40) després de superar la primera fase de l´estudi. Les conclusions s´han presentat a finals d´aquest mes de juliol a la Conferència Internacional de l´Alzheimer, celebrada a Toronto entre els dies 24 i 28. L´ABvac40 se centra en combatre la malaltia en els seus estadis inicials i de moment ha mostrat uns bons perfils de seguretat i tolerabilitat. En la fase 1 de l´assaig, hi han participat 24 pacients amb pronòstic entre lleu i moderat, dels quals 18 formaven part del tractament i sis prenien placebo. En quant als efectes adversos, no hi va haver diferències significatives entre els participants del grup que va rebre l´ABvac40 i els del grup del placebo.

La fase I del programa clínic de l´ABvac40 és una fase molt preliminar que té com a objectiu principal avaluar la tolerabilitat i la seguretat de la vacuna i no l´efectivitat del tractament. No obstant això, els resultats han constatat que s´ha produït una resposta immune en més del 87% dels participats que van rebre el principi actiu durant l´estudi.

Segons el director científic d´Araclon Biotech, Manuel Sarasa, els resultats són "molt esperançadors" tot i que ha advertit que queda un "llarg camí per davant". "Encara estem en una fase preliminar i la prudència ha de ser el criteri a seguir per valorar el possible èxit o no del projecte", ha afegit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook