02 de agost de 2016
02.08.2016

Trucs per desconnectar de la feina durant les vacances

L'estiu és la millor temporada per passar uns dies sense l'estrès viscut a la feina durant tot l'any

08.08.2016 | 07:18
Trucs per desconnectar de la feina durant les vacances

Perquè les vacances siguin el que el seu nom implica cal fer un parèntesi que serveixi per resetejar el cap i canviar les rutines adquirides durant l'any. El cos i sobretot la ment arriben a aquest períodes exhausts i necessiten un respir per poder funcionar al màxim a la tornada del descans estival.

Aquest cap de setmana són moltes les persones que faran les seves maletes i viatjaran rumb a la seva destinació de vacances per gaudir d'uns dies lluny de la rutina, però saps aprofitar adequadament aquest període estival? La psicòloga Florència Poy dóna les claus per aconseguir desconnectar a les vacances.

Però no tothom ho aconsegueix; a Espanya, un 28 per cent dels treballadors reconeix que no és capaç de desconnectar de la feina durant les vacances, segons un estudi de Randstad. Tothom coneix la teoria, però a l'hora de la pràctica, com podem abstreure'ns de les tasques quotidianes o d'una situació que ens manté atabalats o pendents durant la resta de l'any? Aquests són alguns consells per aconseguir posar en 'off' el cervell i les preocupacions.

-Si et preocupa que a la feina pugui haver-hi problemes per la teva absència, deixa tots els caps lligats perquè en cada moment tots sàpiguen què fer, afirma la psicòloga Florència Poy.

-Mentalitza't i recorda que ningú és imprescindible en el treball. El que tu feies mentre altres companys estaven de vacances, ara poden fer-ho ells mentre tu gaudeixes de les teves.

-Organitza excursions perquè les teves vacances estiguin aprofitades. Vés a la platja, a la muntanya, de compres... Poy explica que és important triar una destinació de vacances que inspiri pau o tranquil·litat, ja sigui la platja o la muntanya, per gaudir del paisatge, respirar aire pur, estar en contacte amb la natura. Fes el que el cos et demani! Però recorda que descansar també ha d'estar dins d'aquests plans.

-Dorm durant la nit les hores que necessites. L'any t'ha deixat esgotat per culpa de la feina. Recupera aquestes hores ara que tens la possibilitat.

-Gaudeix d'aquesta família i amics que durant l'any gairebé no veus. El període estival també és una època per gaudir de converses amb els amics, amb la parella o amb la família i, encara que en ocasions acaben en discussió, Poy aconsella "conrear el sentit de l'humor i no enfadar-se per banalitats".

-Deixa el mòbil a un costat. De vegades, tenim la mania d'estar enganxats al mòbil per saber que passa en tot moment en el lloc que hem deixat de banda per uns dies. Potser és el propòsit més difícil de complir per a molts: evitar aparells electrònics com les tablets o consoles.

-El temps lliure durant les vacances és ideal per a conèixer i gaudir de la cultura. Un llibre per llegir a la platja, l'última temporada de la sèrie de moda o una pel·lícula són uns companys fantàstics per relaxar-se.

-Finalment, oblida't del rellotge. Ja no és moment de mirar contínuament l'hora perquè camines amb pressa tot el dia. És el teu moment, gaudeix d'ell.

Gràcies a aquests trucs, tindràs les claus perfectes per gaudeixes d'aquestes vacances que tant desitjaves.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook