05 de agost de 2016
05.08.2016

Consells per alleujar la pell després d'una cremada solar

Durant l'estiu estem completament exposats al sol i això pot portar problemes greus per a la nostra pell

05.08.2016 | 13:12
Consells per alleujar la pell després d'una cremada solar

A l'estiu tots ens exposem al sol; fins i tot aquells que defugen de la platja o la piscina corren el risc de cremar-se pel simple fet de passejar per la ciutat o prendre alguna cosa en una terrassa. És molt important conscienciar-se que cal posar-se protector solar, principalment en la cara, i a diferència de les creences populars, no només a l'estiu sinó tot l'any.

Però a més, cal cobrir aquestes parts que queden exposades als rajos del sol amb crema protectora abans de sortir de casa. Encara així, són moltes les persones que per una distracció o perquè han estat massa temps prenent el sol han sofert alguna cremada en la pell, alguna cosa molt molest. Per això, a continuació t'oferim una sèrie de recomanacions que et poden alleujar en aquesta situació. No obstant això, recorda que encara que la pell es recupera, té memòria i qualsevol cremada és nociva al llarg del temps en el nostre organisme, així que posa't protecció i no t'excedeixis amb els rajos de sol.

Aftersun
És recomanable emprar el aftersun cada vegada que tornem de la platja o la piscina doncs hem estat exposats al sol. És important aplicar-ho en lloc de la crema hidratante corporal mentre estiguem a l'estiu o el sol apreti.
Els aftersuns refresquen i descongestionen la pell, nodreixen l'epidermis, restablint l'equilibri húmectante de la pell... El seu ús ajuda a preservar la joventut de la pell, reconstruint les defenses.

A més, el afersun fa que el teu bronzejat sigui més durador. L'acció hidratante i suavitzant impedeix que la pell es descame, assegurant així més durada del color daurat. El retinol estimula la renovació cel·lular unificant l'epidermis, la qual cosa motiva un bronzejat més brillant i uniforme. Així que no t'oblidis de la importància d'un bon aftersun a l'estiu.


Posar-se aftersun, beure molts líquids o aplicar la saba de aloe vora, ajudarà a calmar el dolor de les cremades del sol. Fotos: Getty Images

Saba de aloe vora
El suc que desprenen les fulles d'aquesta planta és perfecte per a qualsevol cremada i no només perquè la seva textura fresca i gelatinosa alleuja el dolor, sinó també perquè gràcies a les seves propietats ajuda a regenerar la pell.

És molt recomanable tenir una planta de aloe vora a casa, perquè a més no exigeix massa atencions i les seves fulles es converteixen en un remei per a infinites molèsties. De totes maneres, sempre pots adquirir una pomada de aloe vora amb la qual notaràs els mateixos efectes; això sí, compra una que tingui una alta concentració.
"Pot ser que notis, com a mal de cap, marejos, sequedat bucal, sigueu i fins a falta de somni.

Civada
Pots utilitzar-la de moltes maneres: fent una preparació manual, en gel o en crema però la propietat de la civada és que t'ajudarà a evitar la comezón i la cremor de les cremades. Després d'aplicar-te la civada en la pell cremada notaràs un efecte tranquil·litzador i relaxant.

Iogurt fred
Els àcids grassos i els láctios tenen propietats calmants, així que són un eficaç remei per alleujar el dolor d'una cremada pel sol. Unta una gasita de algodon amb yogurt fred i aplica-ho amb cura on s'hagin produït cremades durant 20 minutos doncs guareix molt ràpid la pell. A continuació, lava bé la zona amb aigua freda.

Durant les 48 primeres hores beu moltíssima aigua. Una cremada en la pell va unida a una important pèrdua de líquids en l'organisme així que és fonamental beure aigua o sucs per compensar aquesta deshidratació. Si sofreixes cremades a causa del sol, allunya't dels rajos durant almenys dos dies. Quan la cremada és greu i hi ha butllofes en més del 20% del cos, has d'anar al metge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook