És un dubte que tenen moltes dones -i homes amants també-: realment, el Punt G existeix o és una mena de llegenda urbana? Si busquem articles científics per treure´n l´aigua clara veurem que hi ha certa controvèrsia: alguns afirmen que sí, que el Punt G existeix, mentre que d´altres, en canvi, es posicionen en un no rotund. Així doncs, què passa amb el Punt G?

Passa que el punt G no és ben bé un lloc: en realitat és un lloc i un moment; és una circumstància. I a més a més depèn de molts factors. Passa que podem dir que existeix i no existeix a la vegada.

Segons el doctor Ernst Gräfenberg, el ginecòleg que en va parlar per primera vegada, el Punt G és una zona erògena situada a la paret anterior de la vagina i estaria situat entre tres i set centímetres de profunditat. Sempre segons Gräfenberg, el punt G no és ben bé un punt sinó una petita zona erèctil que augmenta de mida quan la dona s´excita. Es diu que l´estimulació d´aquesta zona pot provocar uns orgasmes de molta intensitat, que en alguns casos s´acompanyen d´una ejaculació femenina -l´expulsió d´un líquid incolor i inodor, com si fos aigua- i que pot portar la dona a un estat de gran excitació sexual.

Així doncs, se´ns ha explicat el Punt G com un botó màgic capaç de generar el plaer absolut. Que no s´ho cregui ningú! Perquè resulta que el famós punt Gräfenberg ha fet molt de mal a la sexualitat femenina: ha aconseguit que moltes dones que no aconsegueixen trobar-lo se sentin pressionades i fins i tot angoixades, que les seves relacions sexuals es converteixin en una mena d´exploració ansiosa a la recerca del punt i que, paradoxa, tot plegat s´allunyi moltíssim del plaer sexual real. Però... si una dona no aconsegueix trobar-lo, s´està perdent moltes coses, oi? No! Segurament tindrà una sexualitat la mar de plaent. El Punt G no és la panacea i no hauríem de dedicar gaire temps a buscar-lo. Sí que és cert que hi ha dones que, a vegades, quan se senten molt excitades, senten molt de plaer a la zona que descriu el punt G: si és així, endavant, tot el que ens agradi és molt benvingut. Però no hi ha res més que això, no hi ha un botó que ens connecti amb el plaer descontrolat; no el busqueu perquè no existeix. Només hi ha dones que a vegades senten plaer en aquesta zona. Res més. I si una dona no el sent, no passa res. Només es tracta d´explorar per anar veient què ens agrada. El que agradi a una no serà el que agradi a l´altra. Si volem experimentar amb el suposat punt G podem intentar estimular-nos aquesta zona quan estiguem molt excitades. Si ens agrada, endavant! Però sense esperar miracles, perquè els miracles no existeixen. Hi ha moltes dones que tenen zones infinitament més erògenes que el punt G i són aquestes les que han de gaudir.

El botó màgic de la sexualitat és saber-nos relaxar i descobrir què ens agrada. Sigui el punt G, F, D o ela geminada. Hi ha dones que tenen la peculiaritat d´expulsar líquid quan se senten molt excitades. D´altres no l´expulsaran mai perquè el seu cos no funciona així. I això no té res a veure amb el grau de plaer de l´una i de l´altra. Es tracta de no pressionar-se gens i simplement, gaudir. Les comparacions sempre són odioses però en l´àmbit sexual encara més, perquè cada cos funciona diferent i pretendre funcionar com algú altre és impossible.

La informació sexual és bona si suma: si ens agrada aprendre coses noves i experimentar, endavant! Però si es converteix en una font d´angoixa per haver d´aconseguir nosequè... ja ho veiem, que això no funciona, oi? Moltes dones expliquen que la seva sexualitat ha començat a anar bé quan han pogut dir «a la merda el punt G!». Aquesta és l´actitud. I a passar-ho bé.