Un adolescent de Mèxic ha inventat un sostenidor per detectar el càncer de mama. Julián Ríos, de 18 anys, va començar a treballar en el projecte des que van detectar a la seva mare la malaltia el 2013.

L'experiència que va patir el jove als 13 anys li va canviar la vida, ja que el diagnòstic va arribar tard i la seva mare va perdre els dos pits i gairebé la vida. Des de llavors, Julián ha posat tots els seus esforços en buscar una manera de detectar com més aviat millor la malaltia, segons informa 'BBC News'.

El jove ha inventat al costat de tres amics un sostenidor, el qual ha batejat com a Eva, que, segons ell, serà un sistema d'alerta primerenca per als símptomes del càncer de mama. Es basa en sensors tàctils que exploren la mama de la dona i recullen informació sobre la seva textura, color i temperatura.

El sostenidor està en fase de prototip, però els joves han recaptat els diners suficients per començar les proves. A més, s'han endut un guardó (el premi màxim en els Global Student Entrepreneur Awards) i fins i tot han rebut felicitacions del president de Mèxic per la seva tasca.