27 de maig de 2018
27.05.2018

Creix el mercat de productes per a les persones intolerants

?L'increment de persones intolerants fa créixer l'oferta de productes per a celíacs

27.05.2018 | 01:04
Estanteries amb productes per a celíacs.

La celiaquia és una malaltia autoimmune de l'aparell digestiu que afecta un 1% de la població espanyola, tot i que el nombre de diagnosticats creix a un ritme del 15% cada any. L'increment de persones intolerants, paral·lel a l'augment de la demanada de productes sense gluten, ha provocat que el mercat celíac s'hagi ampliat i haig millorat la seva qualitat.

Des de la botiga Genciana també destaquen que amb els anys els preus d'aquests productes han tendit a rebaixar-se. «Els aliments sense gluten abans eren productes de luxe, ara, però, amb l'augment de la demanda els preus s'han equilibrat una mica», explica Valentí.

Tot i això, l'administrador de la botiga Genciana destaca que els preus continuen estant per sobre dels preus dels productes convencionals. Davant d'això, l'Associació Celíacs de Catalunya reivindica més ajudes de l'administració per compensar el sobrecost, del 315%, que suposa seguir una dieta sense gluten.

L'entitat considera que el malalt celíac paga íntegrament el tractament per a la seva malaltia, que són els productes sense gluten, i per això creu que és un greuge comparatiu. Des de l'associació estan oberts a diferents formes de bonificacions, subvencions o desgravacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook