Prop de 8.000 pacients estrangers han passat aquest estiu pels serveis d'Urgències dels hospitals de Blanes i Calella. Segons les dades de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), els serveis d'Urgències dels dos centres han atès 7.908 estrangers entre el 16 de juny i el 15 de setembre. La dada suposa un increment de l'1,5% respecte al mateix període de l'any passat, quan van ser 7.789.

En concret, a l'hospital de Blanes es van visitar 4.014 estrangers, el que es tradueix en una mitjana de 44 pacients foranis al dia durant la temporada d'estiu. En el cas de l'hospital Sant Jaume de Calella, se'n van atendre 3.894, el que representa una mitjana de 44 persones diàries.

Pel que fa a la procedència de les persones ateses, un 21% eren de nacionalitat francesa, seguit dels alemanys, amb un 14%. Un 9 dels pacients eren holandesos i del Regne Unit; un 4% de les persones ateses eren de nacionalitat russa o marroquina i un 2% polonesos i romanesos. Suïssa, Portugal i Ucraïna tanquen el rànquing amb un 1% dels atesos.

En el cas de la xifra de persones visitades procedents de Catalunya -no residents al territori de referència dels dos centres, la Selva i l'Alt Maresme-, van ser 2.849, mentre que també van arribar a les Urgències dels dos centres de la Corporació 741 pacients de la resta de l'Estat.

Pel que fa a la tipologia dels casos, la majoria van ser per qüestions relacionades amb Medicina Interna -2.581 a l'hospital de Calella i 1.929 a l'hospital de Blanes- i Traumatologia, amb 2.409 casos a Blanes i 1.838 pacients a Calella. En menor mesura, els pacients han recorregut als serveis de professionals de Pediatria -823 a Blanes i 669 a Calella-, Cirurgia -472 a Blanes i 325 a Calella- i Ginecologia i Obstetrícia, amb 433 pacients ateses a Calella i 19 a Blanes.

També a l'atenció primària

Els centres d'atenció primària de la Corporació de Salut de la Selva i l'Alt Maresme també han rebut pacients estrangers durant aquest estiu per atendre'ls d'urgència. De mitjana, s'han visitat 74 persones estrangeres per dia durant el període d'estiu.

El que més en va rebre va ser l'ambulatori de Lloret de Mar, amb 37 persones per dia; seguit del de Tossa de Mar, amb 24. A Malgrat de Mar va ser nou persones diàries de mitjana i a Calella, 4.