Quan intentes reduir el pes hi ha certs aliments que hauries d'evitar. Tot i que la majoria són clars, ja que contenen ingredients que tots sabem que engreixen, n'hi ha alguns altres que es camuflen sota l'etiqueta de saludables i, en canvi, el què provoquen és que en mengem grans quantitats fins que ens sentim plens.

Un grup d'experts en nutrició ha recollit a 'Eat This!' 10 dels aliments que has d'apartar de qualsevol dieta per aprimar-te:

Formatge

El formatge té compostos proteics, anomenats casomorfinas, que combinats amb gran quantitat de greix i sal són els responsables que mai ens atipem menjant aquest derivat lacti. De la mateixa manera que els nadons sempre mantenen el seu desig de consumir llet (a causa de la caseïna que aquesta conté), el formatge exerceix el mateix anhel insaciable en els adults.

Suc

A vegades pensem que els sucs són d'allò més saludables i diürètics, però durant el procés utilitzat per produir-los es perd gran part de la fibra inherent a la fruita i s'augmenta el nivell de sucre. Per tant, el suc és una beguda que per les calories que té augmenta el nivell de sucre a la sang, i això fa que inevitablement tinguem més gana. El millor consell és beure aigua per hidratar-te i menjar fruita i verdures senceres, ja que la fibra roman intacta.

Salses per a amanides a base de crema

Moltes persones recorren a les amanides quan estan a dieta i intenten menjar sa. Les amanides poden ser molt nutritives i solen ser baixes en calories, si no els afegim les típiques salses. Contenen una gran quantitat de greix i calories. De fet, hi ha més calories a la salsa que a la resta de l'amanida. Prova amaniments per a amanides a base d'oli. No només tenen un sabor més lleuger, sinó que a més tenen menys calories i són millors per a la salut.

Sucre

El sucre i tots els seus derivats són molt addictius en estar relacionats amb un ràpid alliberament de dopamina. Els edulcorants refinats i processats animen a menjar en excés i no proporcionen sacietat o aliment. No obstant, la fruita també conté sucre, però al costat de la seva fibra i els seus nutrients naturals si que ens arriba a saciar. Pots arribar a menjar-te 10 caramels sense sentir-te ple, però ingerir 10 peres, per exemple, seria molt més complicat.

Barretes de muesli

Les barres de muesli solen estar fetes, a més de fruits secs i cereals, de sucre i olis hidrogenats i no tenen proteïnes, que són els components que ens omplen. Solen tenir menys calories que un dinar tradicional i no serveixen per reemplaçar-lo; és més, et despertarà la gana.

Clara d'ou

Si després menjar-te una truita de clara d'ou tornes a tenir gana és perquè una gran quantitat de greixos beneficioses, vitamines i minerals es troben dins del rovell. Aquestes són les propietats que realment ens ajuden a sentir-nos satisfets i que es converteixen en bàsiques per a la producció d'hormones i ajudar el cos a absorbir les propietats saludables que necessita.

Cereals endolcits

Al matí hi ha dos nutrients que són indispensables per fer funcionar bé el cos: la fibra i les proteïnes. No obstant això, molts cereals endolcits no en tenen i això pot provocar que a mig matí el nostre estómac rugeixi de fam. La solució passa per buscar cereals amb més de cinc grams de fibra natural per porció i no escatimar en el greix o la proteïna.

Aperitius salats

És impossible menjar només un aperitiu salat i deixar-ho aquí. Això es deu a que els refrigeris salats contenen quantitats excessives de sodi i, sovint, no tenen fibra o proteïnes. El piscolabis és ric en carbohidrats i desequilibrat, fet que provoca un pic de sucre a la sang.

Xiclet

Mastegar xiclet per enganyar la gana és un truc recurrent per aquells que intenten fer dieta. La mala notícia és que no funciona. Si bé és cert que l'acció de mastegar burla el cos, també ho és que els sucs gàstrics es preparen a l'estómac. En no tenir menjar, ens fem més conscients de la necessitat de menjar.

Iogurts desnatats

Tot i que tenen la fama de ser l'ingredient ideal per a esmorzars, berenars i postres, els iogurts desnatats resulten no ser tan beneficiosos com els normals. La versió 'light' no ens omple perquè la seva càrrega nutricional de vitamines i antioxidants és més baixa que en els convencionals. A més, el fet que no haguem de mastegar el iogurt, fa que moltes vegades el nostre cos no se senti satisfet.