L'herpes labial és una infecció que es produeix pel virus de l'herpes simple (VHS-1), el qual apareix en forma de petites i doloroses butllofes. Es propaga fàcilment en tocar una nafra activa, sempre amb contacte directe pell a pell.

No obstant això, al contrari del que es pensa comunament, si que es pot fer alguna cosa per evitar aquestes incòmodes visites. En realitat tot es resumeix al fet que el nostre sistema immunitari es trobi en bon estat. Una grip, la menstruació, l'estrès o la manca de son poden ser els desencadenants de l'herpes labial.

Però, què fer quan ja han començat les picors i la cremor? L'all pot ser el nostre perfecte aliat per desfer-nos de l'herpes en poc temps. Actua com un antibiòtic natural que, a més, conté substàncies nitrogenades com sodi, potassi o seleni, entre d'altres.

El que dóna millor resultat és deixar sobre les butllofes un gra d'all pelat i triturat. Transcorreguts 10 minuts s'ha d'esbandir la zona amb aigua tèbia. Depenent de la mida de la infecció es pot repetir el tractament diverses vegades. Però sempre amb noves peces d'all, en cas contrari pot empitjorar.

Un cop l'herpes hagi desaparegut és important desfer-nos del nostre raspall de dents, barres de llavis, etc... i tot el que hagi tingut contacte amb les ampolles i pugui contenir el virus.