Arriba aquesta època de l'any en què els refredats i la grip tornen a fer de les seves. El fred i el mal temps de tardor poden posar a prova les defenses de l'organisme, fent que moltes vegades sigui inevitable caure davant d'aquestes malalties.

És per això que aquests mesos has de prestar especial atenció a la teva dieta i portar una alimentació saludable que ajudi a millorar el teu sistema immunitari. Per aconseguir-ho, aquí et portem una sèrie d'aliments que t'ajudaran a prevenir la grip i els refredats.

Carabassa

Poques coses hi ha més típiques de la tardor que les carabasses. Encara que aquesta hortalissa no sigui un dels aliments que més apareixen en les llistes de la compra, has de saber que el seu alt contingut en betacarotens la converteix en un dels aliments perfectes per prevenir la grip. Aquests pigments són els responsables de donar a les carabasses aquest característic color ataronjat, però a més són una font de Vitamina A, la qual millora les defenses del sistema immune i protegeix òrgans com els pulmons enfront de les infeccions.Pastanagues

Igual que les carabasses, les pastanagues són un altre dels aliments més rics en betacarotens que pots trobar. Ja sigui cuita, en guarnició o crua, aquest tubercle és perfecte perquè els més petits de la casa portin una dieta saludable.

Llegums

Després dels mesos de calor, llegums com les llenties o els cigrons solen tornar als menús setmanals per ajudar-nos a combatre el fred de tardor. I és que aquest tipus d'aliments són molt beneficiosos per a mantenir la temperatura corporal, a més de ser rics en antioxidants, que ajuden a prevenir infeccions.Mel

Que la mel és un dels millors remeis casolans per calmar la tos no és res de nou. Però a més, un estudi publicat a Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine (2007) va concloure que aquest aliment també ajuda a prevenir refredats i grips indesitjades en millorar les defenses.

Fruits secs

Igual que els llegums, la fruita seca és un aliment especialment energètic que ajuda a mantenir una temperatura idònia en el cos. Però a causa d'aquest elevada aportació calòrica no s'ha d'abusar d'ells. El més recomanable és prendre només un grapat al dia (uns 50-60 gr.) De nous, ametlles, festucs, avellanes o qualsevol altre fruit sec saludable.

Iogurt natural

Els probiòtics presents en els iogurts ajuden a cuidar la flora intestinal, clau en el sistema immunitari. Però per beneficiar-se de les bondats d'aquest aliment cal menjar almenys un al dia. A més, els iogurts són perfectes per a les persones que estan en tractament amb antibiòtics ja que els ajudarà a evitar agafar més infeccions.

All

L'all pot fer per tu molt més que donar-li sabor als teus menjars. Aquest aliment té grans beneficis per a la salut, entre els quals destaca el seu alt contingut en al·licina, un component amb un alt poder antisèptic i que estimula el sistema immunitari. A més, un estudi publicat a Advances in Therapy (2001) va demostrar que aquells que van prendre suplements d'all durant dotze setmanes van tenir menys refredats que aquells que van prendre placebo.