La Meva Salut (LMS) és un espai digital que permet, a través d'una identificació digital, accedir a la seva informació personal de salut, fer consultes i realitzar tràmits electrònics de forma segura i confidencial. A partir del 15 d´octubre, aquest portal de l'administració catalana ha ampliat les seves funcionalitats:

  • Permet l´accés de mares i pares o responsables legals a les dades dels menors de 16 anys.
  • S´avança l´edat per accedir a LMS dels 18 als 16 anys.
  • Per demanar l´accés a LMS dels menors de 16 anys caldrà anar al centre d´atenció primària (CAP) o als hospitals acreditats per fer el tràmit. Pel que fa als menors d´entre 16 i 18 anys serà necessari que aquests autoritzin l´accés als progenitors o tutors.

Què cal per accedir a les dades?

Per accedir a La Meva Salut es necessari:

  • Tenir 16 anys o més
  • Tenir targeta sanitària individual
  • Tenir una contrasenya o un certificat digital
  • Entrar des de l´adreça web https://lamevasalut.gencat.cat

Contrasenya

La contrasenya es pot demanar a tots els centres d´atenció primària (CAP). Al CAP us demanaran la targeta sanitària individual i que us identifiqueu -amb el DNI o document equivalent- i que disposeu d´un telèfon mòbil i d'una adreça electrònica.

Certificat digital

El certificat digital és un document electrònic que garanteix la seguretat i confidencialitat en l'accessibilitat a les dades.

Segons informa la Generalitat, la Meva Salut admetrà els certificats digitals de totes aquelles entitats de certificació que estiguin classificades pel Consorci d'Administració Oberta de Catalunya com a vàlides per identificar els ciutadans i empreses davant de les administracions públiques catalanes.

Si disposeu d'un certificat digital que no us permet l'accés a La Meva Salut, heu de comunicar a l'entitat que l'ha emès que sol·liciti al CatSalut que l'inclogui entre els certificats que admet La Meva Salut. L'entitat de certificació pot fer aquesta sol·licitud a través del telèfon 061 CatSalut Respon.