Els voluntaris de l'AECC Catalunya Contra el Càncer de Girona van atendre l'any passat 196 persones a l'hospital de Figueres i dos casos més al sociosanitari Bernat Jaume de la capital alt-empordanesa, on van fer 341 i 15 visites, respectivament.

A més, durant el passat 2018, han completat la seva formació com a voluntaris de l'entitat persones més, fet que ha permès ampliar a dos els dies setmanals que l'associació dona suport a l'Hospital de Dia de Figueres.

Des del servei d'Atenció Social s'ha donat suport amb recursos interns i externs a sis famílies de l'Alt Empordà afectades per casos de càncer.

D'altra banda, durant l'any 2018 el Departament de Psicologia de l'AECC-Catalunya contra el Càncer ha atès a l'hospital de Figueres deu casos (set pacients i tres familiars) i ha realitzat un total de 31 sessions.

En matèria preventiva, professionals de l'AECC-Catalunya contra el Càncer han mantingut xerrades educatives obertes a la població general i específicament amb alumnes del CEIP Sol i Vent de Vilafant, el Bruel d'Empuriabrava i l'Empuries per prevenir la majoria de càncers ocasionats per hàbits poc saludables, com el consum de tabac, una dieta poc equilibrada o l'exposició solar sense protecció.

Divendres 15 de març la Junta Local de Figueres de l'AECC organitza el sopar anual per recaptar fons per mantenir els programes d'investigació, prevenció i suport i acompanyament. El sopar tindrà lloc al restaurant Espai Blanc del Castell del Casino de Peralada a les nou del vespre. El preu del tiquet és de 65 euros i aquest any també hi haurà tiquets especials a 35 per a joves de 18 a 30 anys.

Durant el sopar se sortejarà, davant notari, un oli del pintor Danilo Fernàndez i amb el tiquet del sopar es regalarà un col·lage cedit per Josep Bosch. La música aniran a càrrec de So Empordà.