Moltes persones pateixen de gasos intestinals, una alteració d'allò més molesta que pot arribar a fer-te la vida impossible. Les flatulències es produeixen quan s'acumula excessiu aire a l'estómac; resulten molt incòmodes i doloroses i, fins i tot, poden provocar nàusees. Una mala digestió pot formar els gasos, ja sigui per menjar certs tipus d'aliments, per combinar-los malament o per fer àpats abundants.

Estàs fart d'aquests incòmodes gasos estomacals després de cada àpat? Certs remeis casolans i alguns massatges abdominals poden alleujar aquesta sensació tan molesta.

Què puc fer per alleujar els gasos intestinals?

Amb el massatge abdominal ajudem a l'estimulació del fetge i de la vesícula biliar i facilitem que la circulació sanguínia de la zona abdominal sigui més fluïda. Gràcies als massatges sentirem alleujament ja que la calor i la teràpia tàctil relaxen els músculs i propicien l'activitat intestinal.

Una excel·lent manera per alliberar els gasos intestinals és premsar l'abdomen. Per a això, estira't cap per amunt i dobla els genolls sobre de la panxa, exercint una mica de pressió. Aquesta posició facilita l'expulsió dels gasos.

Una altra opció és tombar-te amb els genolls flexionats i mantenir els braços elevats al costat del cap. Ara gira el maluc movent els genolls cap a un costat. Respira profundament i gira a poc a poc cap a l'altre costat. Procura que el tronc i la part alta de les espatlles romanguin quiets, únicament s'han de moure les cames.

Així pots fer-te un massatge per alleujar els gasos intestinals

Si el que vols és alleujar els gasos intestinals a través d'un massatge a l'estómac, segueix els següents passos per realitzar-lo correctament:

  • Tomba't en una zona còmoda. respira profunda i suaument i intenta relaxar-te durant tot el massatge.
  • Amb la punta dels dits fes-te un massatge al voltant del melic durant uns minuts. Amb això, relaxaràs l'estómac, milloraràs la digestió i es facilitarà l'eliminació de la retenció de líquids.
  • Seguidament, fes el mateix moviment per la resta de l'estómac evitant la zona del melic.
  • Quan notis que l'estómac està més lax, col·loca les mans sota les costelles i amb la punta dels dits, fes un massatge profund en direcció al melic, diverses vegades.
  • Finalment, has de motivar el moviment intestinal a través de massatges circulars suaus en el sentit de les agulles del rellotge per estimular el recorregut del flux sanguini. Comença a la part inferior dreta prop del melic i fes moviments circulars al voltant d'ell en sentit de les agulles del rellotge. D'aquesta manera, aniràs pujant cap a la caixa toràcica i després tornaràs a baixar seguint amb el moviment circular.

Quan acabis el massatge deixa les teves mans reposant sobre el teu abdomen per mantenir la calor i que l'estómac segueixi relaxat. Pots realitzar aquest massatge de mitja hora, dues vegades a la setmana per millorar el trànsit intestinal i expulsar els gasos acumulats.