L'hospital Josep Trueta de Girona acollirà fins al 7 de juny una exposició fotogràfica sobre les cardiopaties congènites, que afecten unes 2.860 persones a les comarques gironines. A la mostra, impulsada per l'Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC), infants, joves i adults, la majoria amb cardiopatia congènita, es descorden per mostrar la seva cicatriu com a símbol de vida i fortalesa.

DesCORda't és un projecte fotogràfic promogut per la Raquel Llorens per abordar un tema delicat com és la cicatriu resultant d'una intervenció a cor obert. La gran majoria de persones amb cardiopatia congènita han de ser intervingudes quirúrgicament i una de les conseqüències que se'n deriva és la cicatriu. Les cicatrius, estèticament o psicològicament, tenen un gran impacte, tant en la persona com en el seu entorn més proper.

La Raquel Llorens ha estat operada a cor obert i coneix molt bé tot el procés; per això ha volgut materialitzar aquest viatge interior en un projecte fotogràfic que ha compartit amb 29 persones més.

L'hospital Josep Trueta de Girona ha estat interessat a acollir aquest projecte perquè les repercussions físiques i psicològiques que comporten les cicatrius afecten moltes persones i famílies i cal exposar-les sense por, explica l'AACIC, entitat que treballa des de l'any 1994 per millorar la qualitat de vida de les persones que han nascut amb una cardiopatia o que l'han adquirit a la infantesa i la de les seves famílies, dona a conèixer el que significa viure i conviure amb una cardiopatia congènita i promou la recerca de l'impacte psicoemocional d'aquest grup de patologies.

I s'estima que cada setmana neixen uns catorze infants amb una cardiopatia congènita; essent la patologia congènita amb l'índex més alt d'incidència, ja que representa un de cada 120 naixements.