25 de abril de 2019
25.04.2019
Diari de Girona

Els set segles dels centres sanitaris de Palamós, recollits en un llibre

És fruit de la recerca de l'historiador Gabriel Martín i abasta des de 1335 fins a l'actualitat La presentació serà demà i hi participarà la consellera de Salut, Alba Vergés

25.04.2019 | 01:19

Dels hospitals medievals a la medicina més actual. Un llibre repassa set segles dels centres sanitaris palamosins des del 1335 i fins l'actualitat. Els hospitals de Palamós: 700 anys d'història, que es presenta demà, és el resultat de la recerca de Gabriel Martín, historiador i especialista en patrimoni artístic i arquitectònic.

En els diferents capítols del llibre es fa un repàs als hospitals medievals de la vila, l'atenció sanitària durant l'època moderna, l'hospital de campanya del segle XVIII i la seva posterior destrucció.

També el llegat del mossèn Miquel Costa i la construcció de l'hospital l'any 1768 -ara fa 250 anys-, els hospitals de sang durant les guerres contra França, l'assistència hospitalària durant el segle XIX i l'arribada de la modernitat a principis del segle XX.

La destrucció de l'hospital amb la guerra civil i la construcció del nou edifici l'any 1950 també tenen cabuda al llibre, que culmina amb el procés de transformació de l'hospital als anys 80, i la seva evolució fins a l'actualitat.

La presentació, demà

La presentació del llibre s'emmarca dins dels actes de la campanya del 250è aniversari de l'hospital de Palamós i està prevista per a aquest divendres, a partir de les 16.30 h a la sala d'actes de l'Edifici Fleming.

L'acte és obert a tothom i comptarà amb la presència de la consellera de Salut, Alba Vergés, que farà la cloenda de l'acte. En acabar, es lliurarà un exemplar a tots els assistents i s'oferirà un refrigeri al pati de llums.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit