L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps), dependent del ministeri de Sanitat, va ordenar aquest dimarts la retirada de totes les unitats distribuïdes d'un lot del fàrmac Amoxicil·lina / Àcid Clavulànic Aristo 500/125 mil·ligrams de 30 comprimits.

Es tracta d'un dels antibiòtics més comuns i està indicat per a tractar infecció de l'orella mitjana i sins nasals, tracte respiratori, tracte urinari, pell i teixits tous, ossos i articulacions.

L'alerta sanitària l'ha causat un error en la dosi indicada en el cupó precinte. Segons va anunciar l'Aemps a través de la seva xarxa d'alertes farmacèutiques, el lot defectuós és el que té el codi L4846 i en el seu precinte en comptes d'introduir 500 mil·ligrams / 125 mil·ligrams s'indiquen 875 mil·ligrams / 125 mil·ligrams.

La data de caducitat d'aquest fàrmac, fabricat a Eslovènia per LEK Pharmaceuticals D.D. i comercialitzat a Espanya per Aristo Pharma Iberia S.L., expira el novembre de 2020. En el seu comunicat, el Ministeri insta les comunitats autònomes a fer un seguiment de la retirada.