08 de maig de 2019
08.05.2019
Diari de Girona

Sanitat retira del mercat un dels antibiòtics més comuns

Ha detectat un error en la dosi en un dels lots que s'ha comercialitzat

08.05.2019 | 19:17
Sanitat retira del mercat un dels antibiòtics més comuns

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps), dependent del ministeri de Sanitat, va ordenar aquest dimarts la retirada de totes les unitats distribuïdes d'un lot del fàrmac Amoxicil·lina / Àcid Clavulànic Aristo 500/125 mil·ligrams de 30 comprimits.

Es tracta d'un dels antibiòtics més comuns i està indicat per a tractar infecció de l'orella mitjana i sins nasals, tracte respiratori, tracte urinari, pell i teixits tous, ossos i articulacions.

L'alerta sanitària l'ha causat un error en la dosi indicada en el cupó precinte. Segons va anunciar l'Aemps a través de la seva xarxa d'alertes farmacèutiques, el lot defectuós és el que té el codi L4846 i en el seu precinte en comptes d'introduir 500 mil·ligrams / 125 mil·ligrams s'indiquen 875 mil·ligrams / 125 mil·ligrams.

La data de caducitat d'aquest fàrmac, fabricat a Eslovènia per LEK Pharmaceuticals D.D. i comercialitzat a Espanya per Aristo Pharma Iberia S.L., expira el novembre de 2020. En el seu comunicat, el Ministeri insta les comunitats autònomes a fer un seguiment de la retirada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit