L'entitat Dentistes de Girona pel Sàhara (DGxS) ha atès més d'un miler de persones en la seva quarta expedició als camps de refugiats. L'equip ha treballat durant una setmana a Smara, concretament a l'Hospital Regional, al dispensari i a una escola. «Marxàvem d'aquí amb l'objectiu d'oferir el millor servei al màxim de pacients possibles, n'havíem previst uns 600. Finalment n'hem atès 1.072 en tan sols sis dies», explica Daniel Ruiz-Giménez, coordinador institucional del projecte.

La majoria dels tractaments que han dut a terme són extraccions i obturacions, però també han pogut fer endodòncies, una de les novetats d'aquesta expedició. «Si féssim l'equivalència del preu a les clíniques on treballen els dentistes de l'equip, les intervencions realitzades als campaments sumen més de 48.000 euros. Hem quadruplicat el valor en relació amb les despeses del projecte», afegeix el coordinador.

A l'escola,l'equip ha tractat centenars d'infants d'entre 6 i 14 anys. Els han fet revisions i, en cas de necessitar una intervenció, eren derivats al dispensari.

Durant aquest viatge, l'equip de DGxS ha treballat amb un equip de cinc professionals sahrauís de l'àmbit sanitari vinguts dels diferents territoris dels campaments, amb qui els dentistes han compartit pràctiques de treball.

A més, l'entitat, ha fet una donació de material al Departament d'Estomatologia i al Dispensari on han estat treballant aquests dies que servirà perquè els dentistes sahrauís puguin seguir treballant durant els propers mesos.

Per al viatge, l'entitat ha comptat amb el suport d'ACAPS-Girona, els ajuntaments de Celrà i Girona, Dipsalut i les donacions d'empreses, professionals i particulars.