16 de maig de 2019
16.05.2019
Diari de Girona

Donatiu de 12.000 euros per al Jardí Terapèutic del Bernat Jaume

L'ha fet l'Obra Social La Caixa, que promou també un micromecenatge per a finançar el projecte figuerenc

16.05.2019 | 01:27
Aquesta setmana s'està fent la plantació del jardí.

El projecte de construir un Jardí Terapèutic al Centre Sociosanitari Bernat Jaume de la Fundació Salut Empordà (FSE) ha rebut un donatiu econòmic de 12.000 euros de l'Obra Social La Caixa. Es tracta de la primera gran aportació que ajuda a finançar aquest projecte únic a la demarcació de Girona, després de les contribucions que han fet particulars i associacions i dels diners recaptats amb el concert de la coral juvenil Les Veus del Fluvià i la venda de bosses reutilitzables.

La col·laboració de l'entitat en la construcció del Jardí Terapèutic també inclou una campanya de micromecenatge que es du a terme a través de 20 oficines que l'entitat té, principalment, a la comarca de l'Alt Empordà per recollir 3.000 euros més.

Les aportacions es poden realitzar fins al 31 de maig des de qualsevol dels caixers automàtics, a través de CaixaBank Now o a través del portal www.caixabank.cat, garantint que el 100% de les donacions s'abonaran a la Fundació Salut Empordà.

Malgrat no disposar del pressupost de 150.000 euros que costa la construcció del Jardí Terapèutic, les obres van començar a finals de març i segueixen el calendari previst. Fins a dia d'avui, s'ha aïllat el paviment de la terrassa, s'han col·locat les jardineres i les pèrgoles i s'ha començat a muntar el reg i l'entarimat. Aquesta setmana s'està fent la plantació. La previsió és que el Jardí Terapèutic obri portes a finals del mes de juny.

Aquest espai exterior s'adreça a més de mil usuaris anuals, entre pacients, familiars i professionals del centre.

Està dissenyat per a satisfer les necessitats físiques, psicològiques, socials i espirituals dels usuaris d'un centre sanitari perquè els ajuda a mantenir el contacte amb la realitat i els proporciona benestar psicofísic, i esdevindrà una eina més del conjunt de tècniques, instruments i atencions que utilitza el Bernat Jaume per tractar les persones que s'hi estan.

El projecte va a càrrec del despatx Vitaller Arquitectura i dels jardiners Espai Can Mir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit