El Departament de Salut invertirà 100.000 euros durant els propers tres anys per millorar les instal·lacions del centre d'atenció primària (CAP) de Cassà de la Selva. L'aportació s'emmarca en el pla de millora d'equipaments d'atenció primària que impulsa la conselleria a tot Catalunya, i que es desplegarà en tres anys. En la primera fase, Salut preveu destinar 750.000 euros a 55 ambulatoris de la demarcació.

A Cassà de la Selva, la inversió permetrà incorporar desfibril·ladors, electrocardiògrafs, lliteres d'exploració o un ecògraf portàtil nou que ajudarà a «millorar la capacitat resolutiva de l'atenció primària», segons el Departament. A més, s'hi faran obres menors entre els quals hi haurà un canvi de la caldera.

Un pla en tres fases

La consellera de Salut, Alba Vergés, va detallar ahir que el pla que destinarà 30 milions d'euros en 380 dels 400 CAPs que hi ha arreu de Catalunya. El pla inclou l'adquisició de nous aparells sanitaris i l'adequació d'espais per a millorar les condicions dels usuaris i professionals dels centres.

El projecte es desenvoluparà en tres fases. La primera -entre el juny d'aquest any i el maig del 2020- se centrarà principalment en la compra d'equipament sanitari i adquisició de mobiliari; la segona i la tercera, abordaran les reformes i els canvis a les instal·lacions d'àmbit tecnològic i s'allargaran fins al juny del 2022.

A la regió sanitària de Girona, el pla implicarà millores en 55 centres d'atenció primària. Pel que fa a la primera fase d' equipaments sanitaris i adquisició de mobiliari, s'hi invertiran 750.000 euros.

Durant la seva visita institucional a l'Ajuntament i el CAP de Cassà, la titular de Salut va destacat l'esperit «d'equitat territorial» del pla i va reivindicar que l'atenció primària «ha de ser un dels eixos del sistema públic de salut».

«Volem posar al dia els nostres CAP i millorar uns equipaments cabdals per als nostres professionals i la nostra ciutadania», va afegir la consellera, que ahir també va participar en la reunió del patronat de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona, l'Idibgi.