Un any més la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) se suma al Dia Mundial Sense Tabac que se celebrarà el 31 de maig amb l'organització de diferents activitats en alguns dels seus centres d'atenció primària. L'objectiu és conscienciar la població sobre els perills que suposa el consum de tabac, la principal causa prevenible de defunció al món.

Diumenge passat, coincidint amb la X Marxa solidària contra el càncer d'Oncolliga Calella els professionals d'infermeria del CAP Calella i CAP Palafolls van informar els participants de les conseqüències negatives que té el tabac i també van mesurar-los l'edat pulmonar.

Demà, al CAP Calella s'instal·larà una taula informativa i el de Lloret de Mar organitzarà la xerrada Vull créixer sense fum. Una metgessa i una infermera del centre parlaran sobre les conseqüències que té l'exposició al fum del tabac en els infants, també abordaran totes aquelles mesures correctes d'evitació al fum i donaran consells perquè els qui fumen puguin deixar-ho. A més, també s'ha organitzat una activitat artística per als més petits, titulada Enganxa't a créixer sense fum, i els que es vagin a visitar fins aquest dijous a Pediatria del CAP Lloret de Mar podran fer dibuixos sobre el tabac i penjar-los en un mural a les consultes de pediatria. Tots els participants entraran en un sorteig de dues entrades dobles per anar a un parc aquàtic.