L'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) va donar ahir la benvinguda a la nova promoció de residents que s'han incorporat aquest any a la institució per a la seva formació durant un període de dos a quatre anys, en funció de l'especialitat. S'han integrat a l'IAS 14 residents: dues llevadores i dues infermeres en salut mental que faran un cicle formatiu de dos anys; tres metges residents de psiquiatria, dos psicòlegs residents de psicologia clínica, i cinc residents de medicina familiar i comunitària en rotació hospitalària, amb una durada de quatre anys d'especialitat. Durant l'acte també es van acomiadar els quatre residents que han acabat l'especialitat aquest curs, tres dels quals -dos psiquiatres i un psicòleg- es quedaran a treballar a l'IAS.

Van participar en l'acte, conduït per la cap de docència de l'IAS, Cristina Gisbert, les diferents direccions assistencials: Josep Costa, director mèdic d'Atenció Especialitzada; Claudi Camps, director assistencial de Salut Mental i Addiccions; Núria Batlle, directora infermera d'Atenció Especialitzada i la tutora hospitalària dels residents de família, Laia Guerrero. També hi van ser presents els tutors de les diferents especialitats.

Els membres de la taula van posar l'accent en la formació més enllà del coneixement, en la pràctica de la medicina humanitzada i en el valors i l'esperit crític i reflexiu que els futurs especialistes «han de tenir per arribar a ser i créixer com a professionals», segons la doctora Gisbert.