Les caixes d'Ibuprofèn de 600mg i les de la Paracetamol d'1g ja no es podran comprar sense recepta mèdica ja que la senva venda vulnera la Llei de garanties i ús racional dels medicaments.

La Societat Espanyola de Farmàcia Comunitària denuncia que es tracta d'una situació d' inseguretat jurídica", ja que la pràctica de vendre aquests medicaments sense recepta estava molt estesa i vulnerava la Llei de garanties i ús racional dels medicaments.

Envasos amb condi QR

A partir d'ara, tots els fàrmacs tindran en els seus envasos un codi QR amb el qual quedaran registrats. Per això, medicaments com el Paracetamol, Ibuprofèn o el omeprazol hauran de subministrar-se amb recepta, tot i que quedaran exemptes les caixes d'Ibuprofèn de 400mg i de Paracetamol de 500 o 650mg.

La implantació de la mesura a peu de la lletra arriba després de l'entrada en vigor del Sistema Espanyol de verificació del Medicament el febrer passat. Els farmacèutics s'enfronten a sancions d'entre 3.000 i 6.000 euros en el cas que incompleixin la normativa si reben la visita d'un inspector de Sanitat.

En realitat, la venda sense recepta d'aquest tipus de fàrmacs suposa la vulneració de la Llei de Garanties i Ús Racional dels Medicaments, que imposa que els professionals han de "dispensar amb recepta aquells medicaments que la requereixin".