El Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya (Cimti) va defensar ahir la col·laboració entre el sector públic i el privat per «fer un país capdavanter» i garantir la sostenibilitat del sistema de salut i social de Catalunya en l'àmbit de l'atenció domiciliària.

Jordi William Carnes, president de Leitat -entitat impulsora del Cimti-, va considerar estratègica aquesta col·laboració en el marc de la presentació de la iniciativa «Repte Cimti 2019: Millora de l'Atenció Domiciliària integral sanitària i social». L'acte ha tingut lloc a Barcelona, a l'auditori de CosmoCaixa, i la iniciativa compta amb la col·laboració dels departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

De la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, va instar a incorporar la innovació en l'àmbit sociosanitari i va considerar «necessari» plantejar-se com serà l'atenció domiciliària en un futur de població envellida i amb dolències cròniques.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, va considerar el repte «urgentíssim» i va animar a «unir esforços» per trobar «innovacions d'impacte» i productes i serveis útils en l'àmbit de l'atenció domiciliària.