06 de juny de 2019
06.06.2019
Diari de Girona

Defensen la col·laboració pública i privada per garantir l'atenció domiciliària

El Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya alerta de l'envelliment de la població

05.06.2019 | 23:51
Una metgessa oferint atenció domiciliària a Blanes, el 2018.

El Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya (Cimti) va defensar ahir la col·laboració entre el sector públic i el privat per «fer un país capdavanter» i garantir la sostenibilitat del sistema de salut i social de Catalunya en l'àmbit de l'atenció domiciliària.

Jordi William Carnes, president de Leitat –entitat impulsora del Cimti–, va considerar estratègica aquesta col·laboració en el marc de la presentació de la iniciativa «Repte Cimti 2019: Millora de l'Atenció Domiciliària integral sanitària i social». L'acte ha tingut lloc a Barcelona, a l'auditori de CosmoCaixa, i la iniciativa compta amb la col·laboració dels departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

De la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, va instar a incorporar la innovació en l'àmbit sociosanitari i va considerar «necessari» plantejar-se com serà l'atenció domiciliària en un futur de població envellida i amb dolències cròniques.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, va considerar el repte «urgentíssim» i va animar a «unir esforços» per trobar «innovacions d'impacte» i productes i serveis útils en l'àmbit de l'atenció domiciliària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook