13 de juny de 2019
13.06.2019
Diari de Girona

La Cerdanya cita el sector mèdic per millorar el transfronterisme

Professionals i pacients analitzaran obstacles administratius i com homogeneïtzar les pràctiques

13.06.2019 | 01:00
La Cerdanya cita el sector mèdic per millorar el transfronterisme

L'hospital de Cerdanya té com a repte incrementar el percentatge de pacients francesos que s'hi donen d'alta, actualment situat al voltant del 25%, i acostar-se al 40%. Per això ha convocat el sector sanitari de tota la vall a unes jornades sectorials en les quals analitzarà com ha d'afrontar cada professional el fenomen transfronterer. L'objectiu de la iniciativa és aprofundir en les relacions dels agents de salut d'un i altre costat de la frontera i situar l'hospital com un dels centres de l'atenció sanitària a tota la Cerdanya i el Capcir.

Dies abans de les jornades, que se celebren demà i dissabte, ja hi havia més d'un centenar d'inscripcions, amb la qual cosa està previst que se supern els participants en la primera experiència de jornada transfronterera, celebrada l'any passat a Osseja.

Les jornades, que se celebraran a Puigcerdà, les organitza l'hospital en el marc del projecte europeu Prospectiva Transfronterera Sanitària i Social. Els seus impulsors han volgut posar a l'epicentre del debat les experiències i els reptes de la cooperació transfronterera en matèria de salut i atenció social. Aquest serà un dels eixos forts del debat, conjuntament amb altres treballs de projecte europeu. La iniciativa, que a diferència de l'any passat es fa en dos dies, convoca una jornada inicial més adreçada als professionals, amb la celebració de tallers, i una segona oberta al públic en general.

El primer dia, els professionals analitzaran com superar els obstacles administratius, harmonitzar les pràctiques mèdiques, la garantia d'uns itineraris assistencials que superin la frontera i els dos models actuals de l'atenció sanitària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit