13 de juny de 2019
13.06.2019
Diari de Girona

Salut recull aportacions ciutadanes per millorar l'espai La Meva Salut

Ha engegat un procés participatiu per definir el futur del web, al qual poden accedir uns 500.000 usuaris

13.06.2019 | 01:00
La primera jornada del procés participatiu, ahir.

El Servei Català de la Salut (CatSalut) i la Secretaria d'Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut han posat en marxa un procés de participació ciutadana per recollir la valoració, expectatives i necessitats de les persones en relació amb l'espai digital de La Meva Salut. L'objectiu és millorar-ne els serveis i ampliar-ne les funcionalitats.

El procés es va iniciar ahir amb una jornada presencial en què van participar més de 50 persones. A partir d'avui i fins al 4 de juliol la participació passarà a ser online i s'obrirà a tota la ciutadania a través de la plataforma participagencat.cat.

Un dels objectius d'aquest procés és concretar propostes que ajudin a definir quin ha de ser el futur model d'atenció no presencial i com ha de ser l'espai digital que faci interaccionar els ciutadans i els professionals sanitaris.

La Meva Salut (LMS) és un espai digital segur que permet a la ciutadania, a través d'una identificació digital, accedir a la seva informació personal de salut, fer consultes i realitzar tràmits electrònics de forma segura i confidencial. Des del passat mes d'octubre ja permet l'accés de mares i pares o responsables legals de menys de 16 anys.

Des de la posada en marxa de LMS més de 500.000 persones s'hi han acreditat per accedir a dades com ara la informació generada per l'atenció sanitària prestada en els centres assistencials públics, el pla de medicació vigent, les voluntats anticipades i donacions. També s'hi pot consultar l'agenda personal amb la informació sobre llistes d'espera, o les visites i proves diagnòstiques programades pendents. S'està treballant per incorporar progressivament altres funcionalitats orientades a la interacció i transacció amb el sistema de salut, per personalitzar-la amb continguts específics segons els interessos personals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook