20 de juny de 2019
20.06.2019
Diari de Girona

La Universitat de Girona estreny vincles amb l'hospital de Sant Celoni

Les dues institucions han signat un conveni de col·laboració científica per potenciar la recerca i la formació en cirurgia ortopèdica i traumatologia

20.06.2019 | 00:31
Albert Broch, Maria Pla, Francisco Reina i Jordi Roca.

La Universitat de Girona i l'hospital de Sant Celoni col·laboraran en l'àmbit de la cirurgia ortopèdica i traumatologia. Les dues institucions han formalitzat recentment un conveni de col·laboració científica per potenciar la recerca i la formació en aquest àmbit.

L'acord, que persegueix la millora del coneixement mèdic i la recerca de noves tecnologies i solucions quirúrgiques en aquesta especialitat mèdica, preveu la posada en marxa de projectes de recerca entre les dues entitats, el foment de la formació continuada en noves tècniques quirúrgiques, cirurgia ortopètica i traumatologia, així com la transferència de coneixement i expertesa en aquesta àrea clínica.

Per part de la Universitat de Girona, la iniciativa recau en el grup de recerca en Anatomia clínica, Embriologia i Neurociència (Neoma), que lidera el professor Francisco Reina, mentre que per part de la Fundació Hospital de Sant Celoni, ho fa en el Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, que dirigeix Albert Broch.

Per a Albert Broch, poder fer ús del Laboratori d'Anatomia de la Facultat de Medicina de la UdG contribuirà a la millora de les tècniques que s'empren avui dia i a desenvolupar-ne de noves en cirurgia de maluc i en artroscòpia de canell, entre d'altres.

Per la seva banda, Francisco Reina considera que establir un conveni de col·laboració d'aquestes característiques amb l'hospital de Sant Celoni és una eina valuosa per posar en contacte les experteses de la institució universitària i la realitat del pacient.

Així mateix, Reina destaca que l'acord serveix per donar sentit al gest altruista de les persones que donen el seu cos a la ciència, a les quals l'especialista agraeix la generositat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit