Els Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (Ssibe), que gestionen l'hospital de Palamós i diversos centres d'atenció primària i sociosanitaris de la comarca, començaran a treballar amb simulacions aquest octubre per formar professionals. El Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic (Cisarc) del campus Manresa de la Universitat de Vic (UVic-UCC), dedicat a la formació de professionals sanitaris i de les ciències socials, assessorarà el SSIBE en el procés d'implementació de la metodologia de la simulació, que es calcula que culminarà al cap d'un any.

Amb l'objectiu de garantir una bona implementació de la simulació, la responsable del CISARC i experta en aquesta metodologia, Aida Camps, s'incorporarà al comitè de simulació dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE).

A més, serà imprescindible que les persones de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà que facin d'interlocutores amb el Cisarc s'hagin format en aquesta metodologia realitzant o bé el Postgrau o bé el Màster Universitari en Simulació i Seguretat del Pacient de la UVic-UCC.

A més, l'acord també estableix que totes les activitats formatives en simulació que realitzi SSIBE es faran a través del Centre Internacional de Formació Contínua del campus UManresa.

A canvi de l'assessorament, la SSIBE assumeix el compromís de col·laborar amb el Cisarc aportant facilitadors de simulació, compartint casos clínics o aparells per al desenvolupament de la simulació al campus UManresa.

Aquest servei d'assessorament s'ha concretat en el conveni signat aquesta setmana pel director-gerent Fundació Hospital de Palamós - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà, Xavier Pérez, i el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez.

Aprofitant la signatura del conveni, Pérez, acompanyant del responsable de formació de l'hospital de Palamós, Francisco Rodrigo, i de l'adjunt d'Infermeria, Xavier Arrebola, van visitar les instal·lacions de la Clínica Universitària i les obres d'ampliació del CISARC que s'estan realitzant des del mes de juny.