Reduir la por, l'estrès o el nerviosisme abans d'una operació és la missió d'un cotxe de joguina elèctric, que des d'aquesta setmana porta les criatures que s'han de fer una intervenció a l'hospital de Figueres fins a la porta del quiròfan.

Es tracta d'un vehicle cedit pel concessionari Garatge Plana - Mercedes-Benz, descapotable i de color blanc, que s'ha batejat amb el nom de Turbo i que des de dilluns trasllada els infants des de la Unitat de Cirurgia sense Ingrés (UCSI) fins a l'entrada del bloc quirúrgic, un recorregut que fins ara els pacients feien en cadira de rodes.

Hi poden pujar els infants fins als 6 anys i el pot conduir la criatura mateix o bé ho pot fer el zelador mitjançant una aplicació de mòbil. El que no canvia és que la família acompanyarà l'infant durant tot el trasllat.

L'objectiu d'aquesta mesura és humanitzar l'assistència i fer més agradable l'estada a l'hospital afegint-hi un component lúdic, assenyala el centre, que destaca que són uns factors que en el cas de la mainada prenen encara més importància que en els adults, ja que sovint no tenen capacitat per comprendre la situació.

L'acte de donació del vehicle de joguina es va celebrar aquest dilluns a l'hospital de Figueres, amb l'assistència de dos representants del concessionari Garatge Plana - Mercedes-Benz, el gerent Ernest Plana i Marta Canet, el director gerent de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer, la directora d'Infermeria, Paqui Abulí, i la responsable de l'UCSI, Montse Vidal.

Més mesures per als infants

Seguint amb aquesta línia d'apropar l'assistència sanitària als infants, des de fa unes setmanes la Fundació Salut Empordà també disposa d'unes noves bates de color blau amb dibuixos d'animals per als nens i nenes.

Com que la planta maternoinfantil i la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés de l'hospital comarcal de Figueres són espais climatitzats, el personal facilita bates als usuaris per posar-se a sobre dels pijames i fins ara als més petits se'ls donava el mateix model que als adults.