L'Associació contra l'anorèxia i la bulímia (ACAB) va celebrar ahir que s'hagi iniciat un procés sancionador per primera vegada a Catalunya a una pàgina web que fa apologia d'aquestes malalties, però alhora també va voler recordar que hi ha 16 denúncies que encara estan pendents de tramitació.

En un comunicat, l'ACAB va informar que des que va entrar en vigor el Decret llei que actua contra les pàgines que fan apologia de l'anorèxia i la bulímia a Internet i les xarxes socials a Catalunya, el gener d'aquest 2019, s'han presentat 35 denúncies. Del total d'aquestes 35, n'hi ha 16 que estan pendents de tramitació, segons dades facilitades per la mateixa Associació.

La directora de l'ACAB, Sara Bujalance, va explicar que considera que «l'existència d'aquestes pàgines web pot ser un factor de risc perquè les joves acabin desenvolupant malalties com l'anorèxia o la bulímia».

En aquests portals es comparteixen consells molt poc saludables, es proposen reptes per aconseguir aprimar-se i fins i tot competicions entre els seus membres, la majoria dels quals són noies. Aquestes pàgines «ajuden a mantenir o fins i tot agreujar el trastorn a qui ja el té i poden ser especialment perilloses entre les més joves, que són també les més vulnerables», va afegir la directora de l'ACAB.