El ritme de vida que imposa la societat actual fa que gaudir d'un àpat acabat de fer sigui poc menys que un luxe a l'abast de pocs. Moltes persones que no tenen el temps suficient com per tornar a casa, es veuen obligades a portar un tupper al seu lloc de treball. Menjar de restaurant cada dia resulta econòmicament inviable per a molts.

Portar el dinar de casa a la nostra oficina ens permet mantenir una dieta saludable de manera barata. No obstant això, hem de tenir en compte que alguns aliments poden ser perillosos si els reescalfem al microones.

Verdures altes en nitrats

Espinacs, bledes, naps o remolatxa... són alguns exemples de verdures amb una alta tendència a acumular nitrats, un compost inofensiu que pot resultar perillós si es reescalfa. La calor pot provocar que aquests nitrats es converteixin en nitrosamines, fent que l'aliment pugui ser tòxic.

Arròs

L'arròs és un dels candidats preferits per molts per portar en un tupper, ja que es tracta d'una recepta gustosa, senzilla i nutritiva. No obstant això, si es reescalfa d'una forma inadequada pot provocar malestar digestiu, arribant a provocar fins i tot el vòmit. Els bacteris que contenen els grans d'arròs es multipliquen quan, un cop cuinats, els deixem reposar a temperatura ambient. En reescalfar-lo, aquests bacteris no moren i poden afectar-nos de forma perjudicial. Per això, és aconsellable no deixar reposar més d'una hora l'arròs. Si pretens portar-lo en tupper, el millor seria guardar-lo a la nevera fins que arribi el moment de marxar a la feina.

Pollastre

En el moment en què reescalfem un pollastre, la composició de la proteïna que conté aquest aliment pateix alguns canvis que poden causar-nos problemes digestius. I és que la carn de pollastre és propensa a incubar bacteris, per la qual cosa és recomanable deixar reposar l'aliment, acabat de cuinar, a temperatura ambient, per després introduir-lo en la nevera. Quan vulguem menjar, haurem de ficar-lo al microones i remenar-ho alguna vegada, perquè així s'escalfi uniformement. Si queden parts fredes podran aparèixer bacteris.

Ous

L'ou, com altres aliments rics en proteïnes, és millor no reescalfar-lo al microones, ja que pot provocar-nos un problema digestiu. A més, en ocasions els ous cuits poden provocar danys majors a causa d'un peculiar fenomen. Quan es reescalfa l'ou, el seu rovell pot arribar a més de 100 graus i podrien escalfar les diminutes bosses d'aigua que es formen la primera vegada que es va cuinar l'ou. Si quan traiem aquest aliment el punxem amb un objecte afilat o el mosseguem, l'ou pot esclatar, provocant lesions a l'orella i certes cremades.

Peix

El marisc i el peix requereixen una especial cura perquè no resultin aliments tòxics. Si els reescalfem, aquests aliments perden gran part de les seves propietats i fins i tot poden provocar-nos una intoxicació alimentària.

Patates

Si deixem que les patates es refredin a temperatura ambient poden desenvolupar un bacteri anomenat Clostridium botulinum que pot ser perjudicial per a la nostra salut fins i tot en quantitats petites. Per evitar aquestes intoxicacions s'ha de refrigerar el plat fins que l'anem a consumir i no reescalfar-lo. També podem optar per gaudir d'alguna recepta en la qual es puguin incloure patates fredes, com alguna amanida, perfectes per als dies calorosos.